GRČKA NE PRIZNAJE KOSOVO! Vučić razgovarao sa Micotakisom - nastaviće da bodre Srbiju

Novosti

06. 10. 2021. u 15:18

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je danas na Brdu kod Kranja, gde je učestvovao na Samitu EU - Zapadni Balkan, razgovarao sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, koji je rekao da će zvanična Atina nastaviti da podržava teritorijalni integritet Srbije.

Foto: Printscreen/Pink TV

- Grčka će nastaviti da podržava teritorijalni integritet Srbije, nastaviće da bodri Srbiju i pomagaće joj na evropskom putu. Oni će, kako mi je kazao, nastaviti dalje da podržavaju celovitu Srbiju - objasnio je Vučić na konferenciji za štampu.

Preneo je da je kratko razgovarao sa španskim premijerom kojem je zahvalio na podršci, sa slovačkim premijerom, rumunskim predsednikom, kao i predstavnicima zemalja EU koje ne priznaju takozvano nezavisno Kosovo.

- Razgovarali smo o diplomama, to jest priznanju zanimanja. Da ne ulazimo u detalje, znate sve razlike između nas i nastaviće se taj proces usaglašavanja u narednom periodu - kazao je on.

Preneo je da je imao i posebne razgovore sa mađarskim premijerom, kao i češkim premijerom, te i mnogim drugim evropskim liderima.

- Ovakvi dani su dobri jer možete da razgovarate sa većim brojem evropskih lidera. Zadovoljan sam po tom pitanju - kazao je on.

Vučić je rekao da je razgovarao i sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o odnosima dve zemlje.

Isto tako, dodao je da je razgovarao i sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, sa kojima će, kako je naglasio, nastaviti razgovore.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više