VUČIĆ IZ NIŠA: Za Srbiju je važno da razgovaramo, da napravimo odnos koji nije odnos neprijateljstva.

Novosti online 30. 09. 2021. u 14:08

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije u Oficirskom domu u Nišu.

Foto: buducnostsrbijeav

- Za Srbiju je važno da razgovaramo, da napravimo odnos koji nije odnos neprijateljstva - napisano je na profilu predsednika Vučića.
- Važan je odlazak naoružanih pripadnika albanskih specijalnih jedinica ROSU i oklopnih vozila sa severa. Uz to, važno je i da će EU da insistira na tome da se govori o ZSO i da priznaju da nije poštovan Briselski sporazum u slučaju Todosijević. Verujem da je ovo bio jedan dobar pokazatelj, da u budućnosti takve akcije Albanaca ili se neće događati ili će nailaziti na još snažniji otpor srpskog stanovništva.
- Povratak KFOR-a, u skladu sa rezolucijom 1244, pokazuje da je moguće ostvariti dodatne garancije za bezbednost i sigurnost srpskog stanovništva na KiM.
- Nema više skidanja tablica i probnih tablica RKS, niti ima naplate od pet evra za bilo šta, posebno nema skidanja KM tablica, niti proganjanja Srba koji ih poseduju.
- Odbranili smo pravo na slobodu kretanja, protok ljudi, roba, životnih namirnica i očuvan je mir!
- Zadovoljan sam našim trudom, angažmanom i onim što smo postigli. Reagovali smo kao država na ozbiljan, odgovoran i pametan način. Pokazali smo da ćemo uvek da budemo uz naš narod i to je danas svima jasno.
- Nijedan grad nisam toliko puta posetio kao Niš. Važno je da danas u Nišu govorimo o svim koridorima, vitalnim infrastrukturnim projektima i ulaganjima.
Modernizacija pruge Niš—Dimitrovgrad, 108 km, verujemo da će ceo projekat biti završen do kraja 2024. godine. Veoma sam ponosan na sve što je urađeno, to su velike i važne stvari!
- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije u Oficirskom domu u Nišu - objavljeno je na Instagram profilu predsednika Vučića.

Pogledajte više