NAŠ JEDINI SPORAZUM JE SA NARODOM: Milica Đurđević, član Predsedništva Zavetnika, o planovima i uslovima za izlazak na birališta

S. Rovčanin Tomković

27. 09. 2021. u 13:00

KAKO god da se završi međustranački dijalog o izbornim uslovima između vlasti i opozicije, na izborima sledeće godine na listiću će biti i Srpska stranka Zavetnici. Usmereni smo ka nalaženju načina da ostvarimo dobar rezultat, a ne traženju opravdanja za loš. Zato smo i kazali - idemo na izbore.

Foto promo

Ovo, u razgovoru za "Novosti", poručuje Milica Đurđević, član Predsedništva Zavetnika, koja kaže da njihove osnovne političke poruke na kojima će insistirati u kampanji idu u pravcu državotvorne snage Srbije, a to su odbrana suvereniteta i vrednosti našeg društva.

* Očekujete li da ćete postići sporazum sa vlašću u dijalogu bez prisustva stranaca?

- Naša očekivanja oslanjaju se na rad, ideje i vrednost političkog programa Zavetnika. Za nas je najvažniji dogovor sa narodom koji gradimo svakog dana širom Srbije. U dijalog smo ušli u dobroj veri da će se, pre svega, u Srbiji stvoriti atmosfera da svako može slobodno da izrazi svoj politički stav i da zbog toga ne bude predmet različitih pritisaka. Naš cilj je da svaki glas bude izraz volje birača i da se ne dogodi da volšebno završi na drugom mestu, odnosno u zbiru stranke kojoj nije namenjen. To je jedino što očekujemo, a za sve ostalo u pravcu građenja našeg rezultata izborićemo se sami.

* Kako komentarišete dokument koji su predložili evroparlamentarci, kao i to što ga je deo opozicije odbio?

- Da je bilo razuma i odgovornosti prema državi, nikada ne bismo dopustili da se uopšte vodi ovakva vrsta dijaloga pod patronatom stranog faktora. Na trulom platnu se ne veze, pa samim tim me ne čudi što su razgovori na tom koloseku postali apsolutno besmisleni.

* Idete li sami u trku ili su moguće koalicije sa srodnim partijama i kojim?

- Spremni smo da izađemo samostalno, istraživanja javnog mnjenja govore da beležimo uzlaznu putanju sa tendencijom daljeg rasta, ali nismo politički autistična organizacija, otvoreni smo i za razgovore sa drugima. Svakako, ne unedogled i ne po svaku cenu. Nismo stranka koja će biti nekome prikolica, već predvodnica ideje oko koje smo se okupili.

HTELI BI MONOPOL

* ŠTA kažete na to što vas nazivaju "Vučićeva opozicija"?

- To su ostaci neuspelog pokušaja dela političke scene, koji uglavnom čine stranke bivše vlasti, da uspostavi monopol nad opozicijom. Izbledela i prevaziđena etiketa koja više nije vredna ni komentara pomaže samo narativima vladajućih stranaka - da je opozicija loša, nejedinstvena, rasuta. Ne trošimo energiju na bilo kakva pravdanja, usmereni smo isključivo na svoj politički put.

Pogledajte više