MINISTAR VULIN UPOZORAVA: Kurti je opasan u svom strahu

Novosti online 24. 09. 2021. u 09:09

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je cilj najnovijih provokacija Prištine da se Srbima pokaže da treba da napuste Kosovo i Metohiju.

Foto: Printskrin TV Pink

- Cilj je pokazati Srbima da treba da odu, da dignu ruke od svega. Kurti je opasan u svom strahu, velika je kukavica. Njegov cilj pred izbore je da izazove neku krizu i dobije još koji glas - rekao je Aleksandar Vulin.

On je rekao da je albanski upad sa Rosu na Jarinje i Brnjak uz prebijanje Srba pokušaj destabilizacije regiona.

- Napali su drvoseče, ljude koji su išli da rade svoj posao. To je pokušaj destabilizacije regiona. Srbija ne pregovara pred pištoljem uperenim u čelo. Malo više sile bismo mi mogli da pokažemo od Kurtijeve šake razbojnika - izjavio je Vulin.

Ministar je kritikovao EU koja se ne protivi napadima na Srbe.

- Briga me za Kurtija, kao da njega neko nešto pita. Zanima me da li EU ima reč. Zar treba da budemo deo organizacije koja nema reč? Zar zbog otvaranja jednog klastera da žrtvujemo Kosovo (i Metohiju)? - pitao je Vulin u jutarnjem programu TV Pink.

On je dodao i da su Boris Tadić i Vuk Jeremić napravili istorijsku grešku kada su u Generalnoj skupštini UN dopustili da umesto UNMIK-a bude uveden EULEKS na prostoru južne srpske pokrajine.

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

 
Pogledajte više