MOĆNI AVION ANGELE MERKEL: Nemačka kancelarka više puta imala pehove na letovima, jednom morala prinudno da sleti (FOTO)

Novosti online

13. 09. 2021. u 17:43

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel stigla je danas u dvodnevnu posetu Srbiji. Nju je na aerodromu dočekao predsednik Aleksandar Vučić, koji joj je uručio buket cveća nakon što je izašla iz svog aviona "Erbas A319".

Foto: Tanjug

Veliki putnički avion koji je prenamenjen u glavno transportno sredstvo nemačke kancelarke dopratili su lovci MiG-29 RV i PVO Srbije.

Zanimljivo je da je Merkelova više puta imala "pehove" sa avionima, pogotovo sa letelicama tipa "Erbas A340".

Prvo je tokom leta na samit G20 u Argentini 2018. godine došlo do mehaničkih problema na avionu "Erbas 340 Konrad Adenauer", zbog čega je kancelarka morala neplanirano da sleti u Keln.

Nakon remonta te letelice, prilikom posete šefa diplomatije Heika Masa Njujorku, istom tom avionu je pukla guma prilikom sletanja.

Godinu dana kasnije, dok je Merkelova u Dortmundu čekala poletanje ka Berlinu, žena zaposlena na aerodromu je zaustavila kombi kako bi se fotografisala ispred letelice.

Ona nije povukla ručnu kočnicu, zbog čega je vozilo udarilo u avion, pa je kancelarka morala da se vrati u nemačku prestonicu helikopterom.

Nemačka vlada je posle tih incidenata naručila savremenije avione "Erbas 350", ali nije poznato zašto kancelarka nije danas sletela letelicom tog tipa u Beograd.

Pogledajte više