MRŽNJA: Turkovićeva, gde god se ukaže prilika, mora da uvredi srpstvo, pravoslavlje, Republiku Srpsku i Srbiju

S. Mišljenović

13. 09. 2021. u 12:00

BISERA Turković, ministarka spoljnih poslova BiH, verni sluga porodice Izetbegović i SDA, sinonim je za srbomrsca.

Novosti

I tačka. Nema druge reči da se iskaže koliko ratni kadar SDA mrzi Srbe. Turkovićeva, gde god se ukaže prilika, a često ih i sama stvara, mora da uvredi srpstvo, pravoslavlje, Republiku Srpsku i, naravno, njoj omiljenu metu - Srbiju.

Poslednji (kamo sreće da je poslednji put), izliv mržnje Alijine učenice prema Srbiji i svemu što je srpsko, atak je na najavu izgradnje svesrpskog svetilišta u Donjoj Gradini. Na mestu nekadašnjeg logora smrti Jasenovac. Na mestu, ako Turkovićeva već ne zna, gde su ustaše u Drugom svetskom ratu počinile genocid i ubile više od 700.000 ljudi. Od toga je pola miliona Srba! Donja Gradina i Jasenovac za Srbe su sveto mesto. Poruka predsednika Aleksandra Vučića posle razgovora sa patrijarhom Porfirijem i Miloradom Dodikom, da će započeti izgradnja memorijalnog kompleksa, obradovala je svakog Srbina koji zemljom hoda. Ali, očigledno i upalila alarm u glavi Bisere da kao pitbul napadne ovu ideju. Kao iz topa opalila je ministarka da Srbiji i Srbima treba dozvola BiH za gradnju! Uporedila je i jedan od najvećih genocida u istoriji čovečanstva, jasenovački, sa ratnim dešavanjima u BiH.

Teško je proceniti da li Biseri smeta to što će Srbi konačno, prvi put, dobiti mesto gde će sva sadašnja i buduća pokolenja da uče o genocidu koji umalo da ugasi srpski rod, i jačaju jedinstvo, ili joj smeta što ideja dolazi iz Srbije. Dok smišlja novi napad, Bisera bi pre svega zbog mentalnog zdravlja, trebalo da pogleda film "Dara iz Jasenovca". Preporučuje se i poseta spomen-području Donja Gradina. U tišini topola, ako bude htela, čuće i večni glas jasenovačkih žrtava koje poručuju da mržnja nikom dobro nije donela!

Pogledajte više