MINISTAR I PREDSEDNIK PS-A VULIN: Izetbegović ne može da prežali što su vremena turčenja prošla i što volja begova nije zakon u BiH

Novosti online 09. 09. 2021. u 23:29

MINISTAR unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovorio je na izjavu Bakira Izetbegovića da bi "poštovao Srpsku pravoslavnu crkvu kada bi ona popravljala svoj narod“.

Foto Tanjug

- Da je bilo koji srpski političar počeo da deli lekcije islamskoj zajednici i da vređa muftije i imame ili bi izazvao džihad ili bi mu EU uvela zabranu pojavljivanja u javnosti. Bakir Izetbegović ne može da prežali što su vremena turčenja prošla i što volja begova nije zakon u Bosni i Hercegovini. Hrišćanska Evropa bi morala da se seti da prve hrišćanske glave nisu otsecane u Iraku, već na planini Ozren od ruku pripadnika armije BiH i odreda El Mudžahedin - rekao je Aleksandar Vulin .

Vulin je dodao:

- Da sin prvog islamskog fundamentaliste Evrope  ocenjuje pravoslavlje nije samo bezobrazno već je i opasno. BiH nestaje kao funcionala država ne zato što je opstala Republika Srpska već zato što je Izetbegović opstao na čelu SDA.

Pogledajte više