VUČIĆ SA LUNDINOM: Oproštajna poseta ambasadora Kraljevine Švedske

Novosti online 27. 08. 2021. u 14:11

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Švedske Jana Lundina, kome je izrazio zahvalnost za upečatljiv doprinos razvoju odnosa dveju zemalja tokom diplomatskog mandata u Beogradu.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić i ambasador Lundin su se saglasili da dvema zemljama prioritet treba da bude jačanje političkog dijaloga i različitih oblika saradnje, s posebnim naglaskom na ekonomske odnose. Vučić je izrazio nadu da bi više kompanija iz Švedske moglo da se opredeli da investira u Srbiji, saopštila je pres služba predsednika.

Ambasador Lundin je rekao da je tokom rada u našoj zemlji bio svedok značajnog ekonomskog napretka, kao i doprinosa Srbije regionalnoj saradnji.

Vučić je zahvalio za spremnost Švedske da podrži evropski put Srbije. Ambasador Lundin je, s tim u vezi, istakao da njegova zemlja podržava proširenje EU.

Predsednik Vučić i ambasador Lundin su i ovom prilikom razgovarali o nizu regionalnih i globalnih pitanja.

Vučić je ambasadoru Lundinu poželeo mnogo sreće u budućem privatnom životu, kao i mnogo uspeha na novoj dužnosti.

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Švedske Jana Lundina - objavljeno je na Instagram profilu Budućnost Srbije.

Pogledajte više