NOVAKOVIĆ NAPAO VUČEVIĆA: Smeta mu što srpske firme popločavaju Novi Sad

Novosti onlajn

21. 08. 2021. u 19:11

BIVŠI gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković napao je danas prvog čoveka ovog grada Miloša Vučevića zbog popločavanja Pozorišnog trga. Njemu je zasmetalo to što granitne ploče kojima se popločava novosadski trg proizvodi građevinsko preduzeće “Granit-peščar” iz Ljiga.

Foto: Printscreen

Iznoseći gomilu neistina Novaković nije pomenuo da se radi o najboljem granitu koji je proizveden u našoj zemlji. Takođe, “zaboravio” je da pomene da je kamen, kojim se deo Novog Sada popločava, korišćen pored Beograda i drugih srpskih gradova i u Nemačkoj, Austriji i Grčkoj. Dakle, brojni evropski gradovi nisu videli problem da koriste kvalitetan srpski granit za popločavanje svojih ulica, ali Novaković jeste.

Bivši gradonačelnik Novog Sada vidi problem u vlasničkoj strukturi preduzeća koje proizvode ploče, no nije sasvim jasno kako se profesor marksizma razume u kvalitet granita, niti da li najbolje razume na koji način funkcioniše slobodno tržište.

Ipak, građani Novog Sada već su pokazali šta misle o njegovoj kompetentnosti.

Vučević: Niko neće zaustaviti razvoj Novog Sada i Srbije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je dužan građanima vojvođanske prestonice, ali i celokupne javnosti da odgovori na neosnovane optužbe Borislava Novakovića, koje su iznete bez ijednog dokaza.

- Gomila neistina i fabrikovanje gomile laži svakodnevno od strane čoveka koji se odaziva se na ime Bora, a nadimak mu pristaje, ali ne u smislu da je vezan za taj grad Solun, ne u smislu lepote, već da je kada je bio svojevremeno poslanik Skupštine Srbije, glasao iz Soluna. Danas je Borislav Novaković, zvani Bora Solunac, profesor marksizma, pokazao da je stručnjak pored urbanizma, pored ekologije, pored vodoprivrede i obaloutvrde, i za granitne ploče. Danas smo imali jedan pokušaj da neko ko je učio o Marksu i njegovom poimanju kapitala, privrede, pa i života, čuje da li je neka granitna ploča dobra ili nije. Nismo čuli ni jedan argument zašto se taj granit koji se ugrađuje na trgu u Novom Sadu ne valja ili nema nijednog dokaza da ne valja, jer smo naručili najbolji mermer, odnosno granit najboljeg kvaliteta. Nismo čuli nijedan dokaz šta je nezakonito u celoj priči, šta ne valja srpskom granitu. Nismo čuli da li samo jedan kamenolom proizvodi taj granit ili više njih, jer bi onda čuli da niko nema monopolski položaj. I nismo čuli da se kamenolom dovodi u vezu sa nekim ljudima koji su učestvovali na tenderu nego je prodavac granita izvođačima radova – ističe Vučević.

Foto: Grad Novi Sad

Miloš Vučević

On ocenjuje da je „Borislav Novaković veliki kriminalac i teška lažovčina i čovek koji je slagao gotovo sve”.

Celu izjavu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića čitajte KLIKOM OVDE!

Draže su mu hrvatske kompanije

Novakoviću smeta što se Novi Sad popločava granitnim pločama proizvedenim u Srbiji. Podsećanja radi, dok je on Novaković bio na mestu gradonačelnika, poslove u gradu je dobijalo više hrvatskih, nego srpskih firmi. 

Iz ovog perioda Novakoviću je ostao nadimak Bora Solunac, od afere “Solun”, kada je navodno glasao u Narodnoj skupštini Republike Srbije u trenutku dok je bio na službenom putu u ovom grčkom gradu. Novaković napada poštene i legalne radove koje srpske firme obavljaju u ovom gradu, ali građanima Novog Sada nikada nije objasnio šta se desilo sa fabrikama u njihovom gradu ili šta se desilo sa 460 miliona dinara za Bulevar Evrope koji je “misteriozno” nestao.

Podsetimo, za izgradnju ovog bulevara firma Dušana Borovice je dobila 462,9 miliona dinara, ali posao nije urađen. Kada se već videlo da je neko zaradio na poslu koji nije uradio, pokrenut je postupak pred Privrednim sudom protiv “Borovica transporta”. Posle nekoliko godina suđenja, Privredni apelacioni sud doneo je u aprilu 2018. drugostepenu presudu kojom se potvrdilo da “Borovica transport” mora Novom Sadu da vrati 462,9 miliona dinara sa zakonskom zateznom kamatom koja se obračunava od 30. avgusta 2013. godine. Ova presuda postala je izvršna 27. juna 2018. godine, ali se to do danas nije dogodilo.

Ne govori o svojim aferama

Inače, pri kraju obraćanja Novakovića novinarima, tokom kojeg je iznosio najgore neosnovane optužbe, u konferenciju se uključio novinar Tomislav Lovreković koji mu je uputio nekoliko pitanja: “Da li ste demokrata ili fašista”, “Stručnjak za kriminal ili za marksizam”, “Da li ste konsultovali Borovicu oko graničnih ploča” (aludirajući na period rekonstrukcije grada dok je Novaković bio gradonačelnik Novog Sada). Novaković nije želeo da odgovori na navedeno, nakon čega je završio konferenciju.

(24sedam)

Pogledajte više