VUČIĆ O GRAFITIMA U PRILEPCU: Napadi na srpske svetinje na KiM apsolutno nedopustivi

Tanjug

06. 08. 2021. u 12:01

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ugrožavanje verskih objekata na KiM apsolutno nedopustivo, kao i da albansko društvo na KiM podstiče takvo ponašanje prema Srbima umesto da javno kritikuje

Foto: Printskrin TV Pink

Na pitanje novinara da prokomentariše to što su juče ispisani grafiti u Prilepcu, rodnom mestu kneza Lazara na srpskim svetinjama, iako je Unesko doneo odluku da su srpske svetinje ugrožene i da je potrebna međuanrodna zaštita, Vučić je rekao da su verski objekati i u prethodnom periodu bili ugrožavani na KiM i da je Unesko upravo zato i doneo tu odluku.

- Ali, kada imate durštvo u kome se takvo ponašanje prema Srbima podstiče, a ne javno kritikuje, onda je logično da se sa tim suočavamo na dnevnom nivou- naveo je Vučić.

Na pitanje kako ćemo saučuvati Trepču koju Priština smatra svojom imovinom, Vučić je rekao da bilagao kada bi rekao da će biti lako.

- Znaju Srbi na KiM da će biti teško i svaka bitka za fizičko očuvanje Valača i Gazivoda, i metalurškog i rudarskog dela Trepče, kao i malih rudnika posebno u opštini Leposavić. Neće biti jednostavno, niti lako, ali borićemo se jer alterntaivu u toj borbi nemamo. Oni znaju da je Srbija uz njih i da ćemo ih pomagati na sve načine- poručio je Vučić.

Pogledajte više