KOSOVSKA POLICIJA ZAUSTAVILA AUTOBUSE SA HODOČASNICIMA: Direktor kancelarije za KiM sa njima na Jarinju

D. Z.

23. 07. 2021. u 14:49

KOSOVSKA policija na Jarinju zaustavila je u petak oko 13,30 časova dva autobusa sa hodočasnicima iz organizacija ”Dobročinstva” i ”Srpska omlafina za Kosmet” koji su krenuli na poklonjenje svetinjama.

FOTO: Kancelarija za KiM

Kako je saopštio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na administrativnom prelazu Jarinje, prilikom povratka sa KiM, naišao je na autobus u kome je bila grupa naših vernika i hodočasnika, koji su želeli da obiđu manastire na Kosovu i Metohiji, ali im to nije dozvoljeno.

FOTO: Kancelarija za KiM

- Oni su krenuli da posete naše manastire na KiM. Njima je zabranjen ulazak u našu južnu pokrajinu. Kao obrazloženje dobili su papir na kome, između ostalog, piše da su ovi divni ljudi, vernici, hodočasnici pretnja javnoj bezbednosti i javnom zdravlju, kako stoji. To je apsolutno nedopustivo - rekao je Petković koji je na Jarinju razgovarao sa hodočasnicima i pružio im podršku. On je istakao da je ovakav teror Prištine nedopustiv.

- Ovako postupanje je nedopusivo i o tome sam obavestio i gospodina Miroslava Lajčaka kome sam preneo da je ovo čisto kršenje Sporazuma o slobodi kretanja -zaključio je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Pogledajte više