POTRESNA ISPOVEST SRBOLJUBA (80) KOJI JE UHAPŠEN NA JARINJU: Dva diva su me izvela iz automobila i rekli - Izlazi napolje!

D.Z.

22. 07. 2021. u 19:51

OVO mi je neshvatljivo. To ni na filmu čovek ne može da vidi onakav postupak kao što je moje hapšenje. Pokazuju prstom u mene, a ja ne znam o čemu se radi. Dva diva su me izvela iz auta, rekli izlazi napolje. Na moje pitanje šta se događa, rekli su mi izlazi napolje, bez pitanja.

Foto: D.Z.

Ovako je danas popodne u Gračanici ispričao novinarima Srboljub Veselinović (80) kojeg je tzv. kosovska policija zadržala juče više sati na administrativnom prelazu Jarinje a potom ga sprovela na saslušanje u policijsku stanicu u Prizren.

Veselinovića, koji je rodom iz Gornjeg Sela kod Prizrena i nakon osmog razreda otišao je iz tog kraja, ispitivali su na osnovu prijave elektroeneretske korporacije o navodnoj nelegalnoj potrošnji električne energije iako on u Prizrenu nije, kako kaže, boravio 52 godine

- Nije lepo u ovim godinama da se tako postupa sa nama, naročito u ovim godinama - naveo je Veselinović, koji se u Gračanici danas sastao sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem.

Direktor Kancelarije za KiM ocenio je da je Srboljubov primer "još jedna zloupotreba prištinskog pravosuđa".

- Da li može da se kaže da je u pitanju paradoks ili opet, sa druge strane, kada govorimo o Kosovu i Metohiji nešto što je činjenica, a to je da Srbi stradaju od prištinskog pravosuđa. Između ostalog i tako što se optužuju za stvari koje nisu počinili - rekao je Petković i dodao da se ovim primerom interno raseljenim licima šalje poruka da se ne vraćaju na Kosovo i Metohiju.

Pogledajte više