VULIN OŠTRO ODGOVORIO KOMŠIĆU: "Srbi glasno i jasno traže da se kaže šta je njihovo!"

Novosti online

20. 07. 2021. u 16:09

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je danas Željku Komšiću, koji je izvređao srpskog šefa policije rekavši da "nikada neće biti ostvareni snovi kafe kuvarice Mire Marković“

Foto: Tanjug/Fena/Amer Kajmaković/Tanjug/Rade Prelić

Vulin je istakao da je Mirjana Marković sanjala opstanak Jugoslavije, što je bio san i njegove mladosti - koji se neće ostvariti.

- Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju uneli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svetska rata, iz Jugoslavije su izašli, po prvi put u istoriji, sa državama koje su tokom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba.

Vulin kaže da otuda potiče bes kada Srbi glasno i jasno traže da se kaže šta je njihovo.

- Razumem i zašto se Željko Komšić toliko ljuti kada ja izgovorim "Srpski svet". Ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu i podelim hleb, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku opštinu u BiH, njegovi sunarodnici su ga proglasili nepoželjnim - ističe Vulin, pa dodaje:

- Komšić može da mrzi i vređa, ali ne može da objasni zašto bi tzv. Kosovo moglo da bude država, a Republika Srpska ne može, a posebno ne može da brani Srbima da žele da zajedno traju", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Pogledajte više