MINISTAR VULIN: Nataša Kandić zaslužuje prezir srpskog naroda

Tanjug 11. 07. 2021. u 19:50

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije i predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin ocenio je večeras da bivša predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić zaslužuje prezir srpskog naroda zbog svog odnosa prema žrtvama srpskog naroda.

Foto: MUP

- Mene ne obavezuju zakoni koji bi se mogli nametnuti u BiH, ali me obavezuje dužnost da istina o stradanju Srba ne ostane sakrivena. Ne bi bilo prvi put da se Srbima zakonom određuje šta je istina i Pavelić je donosio zakone kojima se Srbima branilo da misle i pišu - naveo je Vulin u odgovoru na objavu Kandićeve na Tviteru.

Nataša Kandić navela je ranije na Tviteru da bi Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu trebalo da zakonom zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

- Ako bi Visoki predstavnik doneo zakon o zabrani negiranja genocida i drugih ratnih zločina, to bi vremenom umirilo Bosnu i Hercegovinu. U tom slučaju, lideri Srbije ostali bi bez materijala za veličanje ratnih zločinaca. Šta bi Vulin radio - napisala je Kandić.

- Koliko god da je za svoju mržnju prema Srbima zaslužila i dobila odlikovanja od Hrvatske i takozvanog Kosova, Nataša Kandić je još više i zaslužila i dobila prezir i sažaljenje od srpskog naroda - odgovrio je Vulin.

Pogledajte više