RAMUŠ HARADINAJ OVO NIJE OČEKIVAO: Zločinac ima novi problem

Novosti online 05. 07. 2021. u 18:40

POSLANIK Alijanse za budućnost Kosova Aljbena Rešitaj izjavila je da će napustiti stranku ukoliko kolege nastave da je ignorišu na stranačkim sastancima, prenosi Gazeta ekspres.

Foto AP

Dodala je da je od tog čina deli samo mišljenje lidera ABK Ramuša Haradinaja, koje očekuje.

- Ignorišu me, ignorišu reforme unutar stranke. Neophodno je drugačije mišljenje, interno. I dalje verujem da su i ABK bile potrebne političke reforme. Ja sam deo reforme, zavisi kako oni to vide. Očekujem mišljenje lidera Ramuša Haradinaja - rekla je Rešitaj.

Istakla je da ukoliko ABK ne prepoznaje da su joj potrebne reforme, da mora da razmišlja o svojoj političkoj budućnosti.

Govoreći o lokalnim izborima, rekla je da je spremna da se kandiduje za gradonačelnika neke opštine, ali ne u trenutnim političkim okolnostima.

- Mogu da se kandidujem, ali ne tako što ću iskoristiti političke pogodbe - rekla je Rešitaj za Front onlajn.

Aljbena Rešitaj je jedini poslanik ABK, koja je prisusvovala i glasala za izbor Vjose Osmani za tzv. predsednika lažne države Kosovo.

Tada je izjavila da njena odluka nema veze sa strankom, već da je želela da o sudbini Kosova i Metohije ne odlučuje Srpska lista i da je to doprinelo njenoj odluci da prisustvuje sednici. 

Pogledajte više