DRŽITE GLAVU GORE, UZ VAS SMO! Vučić poslao najjaču poruku srpskom narodu u Crnoj Gori (VIDEO)

Novosti online

18. 06. 2021. u 13:29

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poslao je snažnu poruku podrške našem narodu u Crnoj Gori, nakon izglasavanja Rezolucije o Srebrenici i smene ministra Vladimira Leposavića, koju je inicirao premijer Zdravko Krivokapić.

Foto: Printskrin

- Poštovani građani Srbije i srpski narode. Prethodnih dana i nedelja bili smo izloženi velikim pritiscima. Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova, i od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija napreduje najbrže u svojoj istoriji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato želeli da Srbiju oslabe, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je njegova poruka upućena srpskom narodu gde god da živi, koji mora da izdrži napade i pritiske.

- Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više, i da se borimo još snažnije. Da se borimo za svoju Srbiju i sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vređamo i nikome ne radimo ono što nama rade - istakao je predsednik.

Vučić je rekao da će Srbija u narednim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlamenta, i rekao je da nećemo donositi ishitrena rešenja.

- Nećemo vređati one koji su donosili te odluke protivne interesa Republike Srbije. A narodu u Crnoj Gori da kažemo da smo uvek bili sa njima i bićemo sa njima. Mi bliže nemamo, i niko nikada neće moći da nas razdvoji. Ali da ćemo prema onima koji su donosili političke odluke samo da bi napakostili Srbiji umeti da se odnosimo baš onako kako zaslužuju - kazao je predsednik Vučić.

On je rekao da ekonomski rast ne znači ništa ako i naše komšije u regionu nisu bogati.

- Zato smo spremni da pomognemo i narodu u Crnoj Gori, i u svim drugim zemljama u okruženju, spremni da investiramo i uložimo u nove fabrike. I da pomognemo i ljudima u Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Podgorici, na primorju, svuda na svakom mestu. I zato nikada nećemo pozivati ljude da negde letuju a negde ne letuju, ali ćemo umeti da napravimo odnos kakav je potreban, odnos kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke nikada ne konsultujući Srbiju, a te odluke se tiču Srbije, i koje gledaju kako i na koji način da uvrede našu zemlju ili obeščaste naš narod. Za njih uvek ćemo imati pravi, adekvatan odgovor, koji će biti miran i takav da će neki da pomisle da je možda i kukavički, ali nikada neće biti udvorički i podanički - rekao je predsednik.

Vučić ističe da mi nemamo gazde u stranim ambasadama, i da je naš jedini gazda srpski narod i građani Srbije.

- Građani Srbije, narode, glavu gore, imaćemo još rezolucija i deklaracija po regionu. Sve će biti prepisane britanske rezolucije iz Saveta bezbednosti, i neke druge rezolucije, i svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda, a svima vam je jasno zbog čega i protiv koga su donete. Ali mi ćemo da nastavimo da razgovaramo sa svima, da radimo sa svima i da pokazujemo narodima u okruženju da sa njima želimo najbolju saradnju. A Srbiju, u njenom usponu i rastu niko neće moći da zaustavi. Napred Srbijo, bićemo mnogo uspešniji nego što smo ikada bili. Živela Srbija - zaključio je predsednik Vučić.

Pogledajte više