ZABRINUTI ZA BEZBEDNOST: Predstavnici Srba na KiM razgovarali sa Filipom Kosnetom (FOTO)

D. Z.

15. 06. 2021. u 20:29

PREDSEDNIK Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se u Severnoj Mitrovici sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Filipom Kosnetom.

Foto: SL

Tokom susreta, kako se navodi u saopštenju kosovskog Ministarstva za povratak, zvaničnici su ambasadoru Kosnetu izneli zabrinutost kada je u pitanju bezbednosna situacija, sa posebnim naglaskom na povratničke sredine, sve učestalije incidente čija je meta Srpska pravoslavna crkva. Oni su istakli da će, kao predstavnici Srba u centralnim i lokalnim institucijama, učiniti sve da se položaj srpskog naroda na Kosovu poboljša.

- Narod nam je dao legitimitet da radimo na svim poljima kako bi uslovi u kojima danas Srbi žive bili daleko bolji. To poverenje želimo da opravdamo i zbog toga ćemo se nesebečno i neprestano  zalagati na poboljšanju uslova života- istakao je ministar Rakić.

Sastanku su prisustvovali i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini tzv. Kosova Igor Simić, kao i gradonačelnici četiri opštine sa Severa Kosova, Milan Radojević, Vučin Janković, Srđan Vulović i Zoran Todić.

Tokom današnje posete ambasador Kosnet je zajedno sa ministrom Rakićem, šefom poslaničkog kluba SL Simićem i gradonačelnicima prošetao Severnom Mitrovicom.

Pogledajte više