PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA NAKON SASTANKA: Ne postoji ništa važnije za nas od obezbeđivanja sigurnosti i bezbednosti za naše ljude na KiM

Novosti online 15. 06. 2021. u 12:46

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagramu nakon sastanka sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Borelom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem. Predsednik je istakao da smo posvećeni dijalogu, ali da ovo danas nije ličilo na to i da je dogovoreno da se do kraja jula nastavi dijalog na najvišem nivou.

Foto: Instagram

- Posvećeni smo dijalogu, ali ovo danas nije ličilo na to, zahvaljujući neodgovornosti albanske strane. Dogovoreno je da se do kraja jula nastavi dijalog na najvišem nivou. Nadam se da je to jedna važna stvar koja bi mogla da garantuje očuvanje mira i stabilnosti. Ne postoji ništa važnije za nas od obezbeđivanja sigurnosti i bezbednosti za naše ljude na KiM i poštovanje svega onoga što je do sada potpisano. Za nas je važno da sačuvamo stabilnost i mir! - stoji na kraju saopštenja predsednika Vučića.

Pogledajte više