ZORAN MILANOVIĆ UDARIO NA RATKA MLADIĆA! Izjava predsednika Hrvatske: Dobro je što je u zatvoru, tamo je super

Novosti online 09. 06. 2021. u 15:26

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je potvrđenu presudu generalu Ratku Mladiću na doživotni zatvor, rekavši da je "dobro što je general u zatvoru i da tamo treba da ostane".

Foto: EPA

- Neka je on tamo, lepo mu je tamo, tamo je super - rekao je Milanović u svom maniru upitan za komentar o potvrđenoj presudu Mladiću na doživotni zatvor. 

Milanović je za Mladića rekao da je sociopata i "jedan grozan tip".

- Tu ću stati da (Milorad) Pupovac ne bi imao nešto protiv mene, ali to su činjenice. Puno stvari je tu jasno, zato je 20 godina postupka sramota i travestija. Istina je jasna. Ne treba biti nezadovoljan time što sud nije prihvatio sve što je tužilastvo navalilo na njega.Treba imati meru - rekao je hrvatski predsednik novinarima na Krku.

Dodao je da je Mladić osuđen za genocid.

- Srebrenica je bila genocid, to se dogodilo, to je bio pakleni, grozan plan da se pobije sve što je muško i što može nositi pušku. Ali i kod kvalifikacije genocida moramo biti strogi da ne bi svako mogao reći da je počinjen genocid - naveo je Milanović, koji je, prema pisanju "Jutarnjeg lista", Srbiji poručio da je "trebalo da se zaštiti od toga da najgori sinovi vašeg naroda ubijaju nevine i nenaoružane".

O presudi Mladiću juče se oglasila hrvatska vlada. Vlada Andreja Plenovića je pozdravila presudu, ali je izrazila nezadovoljstvo da Mladić nije kažnjen i za, kako su naveli, "počinjena zlodela u Hrvatskoj", kao i da je među osuđenim optuženicima u Hagu trebalo da bude i neko od zvaničnika Srbije.

(Sputnjik)

Pogledajte više