ŠTAMPAR: Oprobani trubadur bolje Srbije želi da ukaže kako je žrtva tiranije i progona.

MILAN BABOVIĆ

24. 04. 2021. u 10:11

Vesin uređivački koncept ne poznaje nijansu - sve je u Srbiji crno, bez igde belog

Novosti

UZ neartikulisani urlik i ritualno bacanje venca namenjenog senima ubijenih u Novosadskoj raciji, u izvedbi "antifašističkog" klovna Daška Milinovića, još jedna kuknjava zaokupila je pažnju ovdašnje građanske gerile.

Tako je Veselin Simonović, direktor i glavni i odgovorni urednik portala "Nova", pre neki dan zavapio da nijedna štamparija ne želi da štampa istoimene novine koje bi ovih dana, valjda, trebalo da se pojave. Ovom naricaljkom, osim što svojem budućem papirnatom čedu pravi jeftinu i providnu reklamu, oprobani trubadur bolje Srbije želi da ukaže kako je žrtva tiranije i progona.

U sve to bi čovek možda i poverovao, da Simonović svoju tužbalicu, kojom smišljeno priziva devedesete u kojima je zarobljen, nije izrekao u listu "Danas", odnedavno i zvanično dobošu Đilasove partije. A, pomenute novine, gle čuda, štampaju se u presama "Borbe" koja je skoro u stopostotnom vlasništvu Vučićevih državnih cenzora?!

Veselin je očigledno zaboravio i da se NIN, koji Petričićevim agitprop uratkom od četvrtka najavljuje nasilno izbacivanje predsednika iz Novog dvora, štampa u "Politikinoj" štampariji, u kojoj, takođe, despoti iz Nemanjine 11 imaju značajna upravljačka prava.

Glodur "Nove" je, doduše, pohvalio "Mađar so" koji mu je, kako veli, izašao u susret, ali mu ne odgovara jer mogu da štampaju samo "pola kolor, pola crno-belo". Zaista razumljiv poslovni izbor, jer Vesin uređivački koncept ne poznaje nijansu - sve je u Srbiji crno, bez igde belog. No, ima u svoj toj priči i pomalo karme. Odbio ga je čak i njegov "Ringijer", iako je onomad na otvaranju njihove "galaktičke štamparske mašine" nazdravljao sa diktatorom Vučićem.

Pogledajte više