ŽIVOT U STRAHU: Napadi na Srbe na KiM ne prestaju jer nema kazni za vinovnike

Dragana Zečević

12. 04. 2021. u 12:09

I pored toga što politički predstavnici Srba sa KiM i državni vrh Srbije konstantno apeluju na međunarodnu zajednicu da preuzme svoj mandat iz okvira Rezolucije 1244, ta ista rezolucija godinama je mrtvo slovo na papiru

Novosti

SVE dok vinovnike napada na Srbe na Kosovu i Metohiji ne pronađu i ne kazne napadi će se ponavljati!

Rečenica koju često koriste politički predstavnici Srba sa Kosmeta u ovom slučaju je više nego tačna. Da je bezbednost Srba u našoj južnoj pokrajini toliko krhka, praktično je i nema, pokazuje poslednji primer napada Albanaca na dvojicu srpskih mladića u bašti kafića u Severnoj Mitrovici.

- Udarali su nas flašama po glavi i psovali - izjavio je Radomir Simović, jedan od napadnutih.

Besomučni atak na mladiće zabeležile su i kamere. Napadači, koji su pobegli u južni deo grada, nisu otkriveni, pošto očigledno za to ne postoji ni volja ni profesionalizam kosovske policije. Jer, napasti i pretući Srbe usred bela dana i ostati nekažnjen znači dopuštanje napada na Srbe.

Pre petnaestak dana napadač, takođe Albanac iz južnog dela grada, koji je ispred kioska brze hrane u severnom delu grada nožem posekao srpskog mladića dok je čekao u redu, a kojeg je policija, čudom, privela, proglašen je "psihički nestabilnim". Da li je psihički nestabilan bio i mladić iz Prištine koji je pre 17 godina iz automobila u pokretu, takođe ispred kisoka brze hrane u Gračanici, hicima u potiljak ubio mladog Dimitrija Popovića. Sasvim sigurno - nije, jer se prethodno drugovima u kafiću u Prištini pohvalio "da ide za Gračanicu da ubije nekog Srbina".

I pored toga što politički predstavnici Srba sa KiM i državni vrh Srbije konstantno apeluju na međunarodnu zajednicu da preuzme svoj mandat iz okvira Rezolucije 1244, ta ista rezolucija godinama je mrtvo slovo na papiru.

A Srbi na KiM i dalje žive strahujući da li će se ponovo neki Albanac, pre nego što krene u napad, hvaliti: "Idem da ubijem Srbina".

Pogledajte više