ŠAMARI KRIVOKAPIĆU: Da li je vreme da premijer Crne Gore prekine ćutanje na podbadanja svog prvog saradnika

Milutin Sekulović

02. 03. 2021. u 12:09

Sudbinu Vlade u rukama, i to u svim mogućim varijantama, drže oni koji su je izglasali, a ne oni koji su je formirali

Novosti

PROTEKLU nedelju u Crnoj Gori obeležilo je nekoliko događaja koji su ponovo podigli prašinu oko predsednika Vlade Crne Gore dr Zdravka Krivokapića. Želeo to priznati ili ne, Krivokapić je "ošamaren" od kafedžija i ćevabdžija iz Tuzi odevenih u majice sa likom "druga Mila", a pod vođstvom tamošnjeg predsednika opštine Nika Đeljošaja, koji je premijera nedavno javno izazivao isticanjem zastava Albanije i lažne države Kosovo.

Upravo zbog te zastave i "praznika" izbila je nova pometnja. Vicepremijer Dritan Abazović izjavio je da, ne samo da je on čestitao "dan nezavisnosti Kosovu", već da je to učinio i premijer Krivokapić, i to preko državnog protokola! Tek usput Abazović je nabacio i "da nije hteo da uđe u Vladu Crne Gore dok se ne potpiše sporazum koji je podrazumevao da se neće dirati pitanje nezavisnosti Kosova".

Krivokapić je ovo podbadanje svog prvog saradnika, kao i isticanje stranih državnih obeležja u Tuzima - prećutao. Nije bilo pravdanja poput onog sa njegovom telefonskom čestitkom povodom Dana Republike Srpske. Iz Vlade Crne Gore, za koju se verovalo da će, ne samo raditi na ispravljanju grešaka prethodne, posebno oko Srbije i Rusije, već i da će uzajamne odnose podići na nivo kakav su glasovima zahtevali Srbi iz Crne Gore, a koji su odlučujuće uticali na pobedu koalicije koju je predvodio Krivokapić, čuje se - samo tišina.

Bez osporavanja zasluga Abazovića za promenu sramnog Zakona o slobodi veroispovesti, kao što je i obećao u kampanji, čini se da je vreme, pa i ako on to ne uviđa, da mu se "nežno" saopšti da su kapaciteti njegove koalicije, pa i oni ucenjivački - limitirani. Jer, sudbinu Vlade u rukama, i to u svim mogućim varijantama, drže oni koji su je izglasali, a ne oni koji su je formirali.

Pogledajte više