Nož

DRAGUTIN STEVANOVIĆ

21. 09. 2022. u 08:00

AKO Srbin na Kosovu zapeva, ide u zatvor šest do osam meseci. Ako Albanac nožem nasrne na Srbina na KiM može, takođe, da zapeva, jer će mu gotovo sigurno biti progledano kroz prste.

Novosti

Tako funkcionišu pravo i pravda u tvorevini koju njene glavešine uporno guraju na spisak država, iako sve više zemalja uviđa da je tzv. Kosovo poniklo upravo na nepravu i nepravdi, pa cepaju odluke o priznavanju.

I ovog Vidovdana, kao i prethodnih godina, delioci Kurtijeve pravde ganjali su po Gazimestanu mladiće zbog pevanja srpskih pesama. Risto Jovanović 2021. - šest meseci zatvora, Nikola Nedeljković 2022. - osam meseci zatvora. Obojica su osuđena za navodno izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti.

A prošle nedelje, Nemanja Mitrović i njegov otac Saša, iz Babinog Mosta, jedva su izvukli živu glavu. Napao ih je Avdulah Šabani koji godinama maltretira ovu porodicu i godinama prolazi nekažnjeno. Sevnuo je nož, Nemanji pod grlo... Saša je povređen dok je branio sina. Dok vidaju rane, peče nepravda... Saša je izgubio oca, a Nemanja dedu Milorada koji je 1999. otet i ubijen. Prošlog Božića na meti je bio Stefan (13), a pre nekoliko godina pokušali su da otmu Milicu (17) na kućnom pragu. Svakodnevne provokacije i dobacivanja i ne broje.

Kad se, međutim, Kurtijevi delioci pravde dočepaju dosijea "Mitrović", to izgleda ovako: odgovornih za napade i pokušaje otmice nema, a nasrtaji nožem tretiraju se kao - nanošenje telesnih povreda. Ovaj otvoreni pokušaj ubistva, što su odmah zaključili i lekari dok su previjali Nemanju i Sašu, tužilaštvo tzv. Kosova tretira kao okršaj pijanih gostiju u kafani koji se malo otrgao kontroli. Napadač zato ima razloga da podigne čašu i nazdravi - pravosuđu lažne države.

Pogledajte više