JAMA DEZINFORMACIJA: Zašto su se moćnici obrušili na Ilona Maska kad je najavio da će “Tviter” ukinuti ograničenje slobode govora

Ivana STANOJEVIĆ

07. 05. 2022. u 11:20

Ne žale pare upravo oni kojima je cilj da planeta ostane žabokrečina udavljenih vesti, a iznad nje da i nadalje lebdi magla laži

Ivana Stanojević

STIGLA je još jedna, u sve dužem nizu, potvrda žalosne činjenice da sloboda govora i pisanja, najveća tekovina demokratije, ne važi za sve. Čim je Ilon Mask, najbogatiji čovek na svetu i vlasnik "Tesle", kupio "Tviter" i obećao da će se boriti za to da, na ovoj društvenoj mreži, svako sme da piše šta želi, svetski moćnici iz sfere politike, ali i ekonomije, ustali su da se pobune. Sloboda izgovorenog i napisanog, rezervisana je, smatraju, isključivo za njih, jer sebe doživljavaju kao apsolutne gospodare javne reči.

Pod zastavama najrazličitijih boja koje su razapete zbog navodne brige za "čistotu planetarnog oratorstva", organizacije poput Fondacije za otvoreno društvo Džordža Soroša, ekstremno uticajnog multimilijardera mađarskog porekla, skočile su da odbrane navodnu istinu na koju se, kako kažu, obrušio Mask.

U pismu 26 nevladinih organizacija iz SAD i Velike Britanije, apeluju na svetske kompanije da obustave oglašavanje na "Tviteru" ako Mask, kao što je najavio, ukine ograničenje slobode govora.

Ova "elita" tvrdi da će "'Tviter' pod njegovom upravom postati septička jama dezinformacija na kojoj profitiraju brendovi, zagađujući naš informacioni ekosistem". Mask uzvraća pitanjem pratiocima na stranicama "Ptičice": "Ko finansira organizacije koje hoće da kontrolišu vaš pristup informacijama?"

Odgovor je lak. Ne žale pare upravo oni kojima je cilj da planeta ostane žabokrečina udavljenih vesti, a iznad nje da i nadalje lebdi magla laži. Globalistima ne ide u prilog p(r)otok informacija, nego, naprotiv, ustajala bara davno prežvakanih deviza na kojima se i danas nastavlja njihovo bogaćenje, bahaćenje i podrivanje sloboda.

Pogledajte više