GAGARIN: Cinizam je da od razuma odmetnutu civilizaciju "najbrže" može da spoji hipersonična raketa

Dragan Vujičić

23. 03. 2022. u 10:23

SEMINAR o kosmosu u Koloradu Springsu više se ne zove "Jurij Gagarin", nego "U slavu ljudskih dostignuća".

Novosti

Fondacija bogate američke NVO koja od 1983. i Jurijevim imenom prikuplja sredstva da "inspiriše sledeće generacije kako bi posegle ka zvezdama" obrisala je ime prvog svetog kosmonauta iz naslova manifestacije od 4. do 7. aprila, kako saopštavaju, u svetlu aktuelnih svetskih događaja. Mada nije nimalo smešno, nije ni novo u ljudskoj istoriji.

Niče zapisa: "Kod pojedinca, ludilo je retko, ali u grupama, partijama, nacijama i epohama, to je pravilo".

U epicentru ludila nalazi se pojam "Prava strana istorije", imaginarni konstrukt zapadne civilizacije koja je odlučila da na istoriju ubuduće gleda kao na antimateriju. U tako kreirani svet proizvoljnosti, Vašington i Brisel su u "antimateriju" ranije smestili međunarodni pravni poredak - bombardovanjem Jugoslavije, ljudska prava - organizujući klanice "obojenih revolucija" ili prava LGBT zajednica odnosno crnih ljudi kao povlašćeni standard u odnosu na sve ostale.

Ipak, ispostavilo se da je problem sa Rusijom veći. Ogromna zemlja ne može cela da im stane u prazninu proizvoljnog konstrukta pa "vire" Dostojevski, Čajkovski, Turgenjev, sada Gagarin, a oko 85 odsto čovečanstva na svim kontinentima se smeje i izruguje alhemičarima.

Jedna geografski omeđena zajednica, NATO, "kidnapovana" je odavno iz stvarnosti i katapultirana svetlosnim godinama od ostatka sveta. Ironija je da je osramoćeni Kolorado Springs sa svetom i vasionom pre dva veka svojim kosmičkim tornjem spojio drugi Sloven Nikola Tesla. Bez njega bi zauvek bili zabit. Cinizam je da od razuma odmetnutu civilizaciju "najbrže" može da spoji hipersonična raketa.

Pogledajte više