REPUBLIKA SRPSKA JE REALNOST: Postojanje RS je činjenica proistekla iz univerzalnog Testa inteligencije

Dragan Vujičić

10. 01. 2022. u 09:53

NA trideseti rođendan, lako je i lepo pisati o Republici Srpskoj iz Beograda.

Novosti

Na Sokocu je teže. Hladno je i plače se duž jednoličnih belih krstova Novog srpskog Zejtinlika!

Istina je da je Republika Srpska rođena u krvi više od 31.000 boraca i civila koji su kosti ugradili u njene temelje i u strašnim mukama obogaljenih. Tačno je da Srpska postoji i zbog onih, mnogih nevinih, koji su i danas sužnji. Možda je najtačnije da srpska država sa one strane Drine postoji zbog njenih dželata.

Odavno to više nije "državotvorno pravo svakog naroda na samoopredeljenje", ni mišljenje Banditerove, ili, ne daj Bože, Venecijanske komisije.

Postojanje RS je činjenica proistekla iz univerzalnog Testa inteligencije kojim je (ne svojom voljom) podvrgnut svaki Srbin na planeti, a "test je otvoren" za svakog čoveka iz svake države koji ima volje i hrabrosti da se proveri.

Naši "zapadni prijatelji i saveznici" su imali tri decenije vremena da ubede nas i svet kako su Milošević, Karadžić, Mladić krivci za prvi veliki rat u Evropi posle Drugog svetskog i uspeli su - suprotno!

U stvari, gde god da su zapadni "alhemičari" demokratije stavili ruku, u poslednje tri decenije, na bilo koju tačku u svetu, ispod šape zveri se čuo jauk, a kroz dim i ruševine bi potekla krv.

Gde god nije ostao gram srpske države, nije ostalo srpskog uha. Hrvatska, Federacija BiH (kako li se pravilno piše geografija kojom vlada teritorija Prištine?).

Kad smo kod geografije, na prostoru gde se nekad nalazila Bosna i Hercegovina samo Republika Srpska je realnost. Ima predsednika, Vladu, parlament i narod koji se za svako malo i zarad svake okuke Krive Drine hvata za gušu.

Sem oko jedne stvari - prava Republike Srpske da postoji. Druga strana ima Kristijana Šmita koji je za Hudinija, Koperfilda, Big Laleta, niko i ništa.

Pogledajte više