NOVO VIĐENJE INFORMISANJA: Dobre vesti po meri žutog medijskog kruga

Milorad Vučelić

24. 12. 2021. u 09:30

U svoj toj bujici dobrih vesti koje neprekidno pristižu može se razabrati da ovde, svakako jeste, ali nije reč samo o zlomislima i zlorađenju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Biće da je tu i te kako reč o Srbiji. I Srbima.

Milorad Vučelić

ZNAČENjE pojma lažna vest već je opšte poznat. Brojni mediji u našoj zemlji mahom finansirani iz inostranstva i u funkciji podrške delu opozicije uvode sasvim novo viđenje o shvatanju šta je dobra vest. Nije važno da li je lažna ili je činjenički tačna, jedino je važno da je dobra.

Kada u Tirani izvestan broj demonstranata, ojačan onima sa Kosova, zapali srpsku trobojku, to je dobra vest. Zašto? Zato što ti protestanti "ne žele Vučića"! Jer da nema Vučića njima nikada ne bi palo na pamet da dirnu srpsku zastavu kao što nikada i do sada i nisu. Baš kao što nisu nikada ni pipnuli nijednu srpsku crkvu niti Srbina na Kosovu i Metohiji.

Slično je sa diskriminacijom trobojke u Crnoj Gori. Tamo je nikada ne bi zabranjivali i skrnavili da nije Vučića. Velecrnogorci, inače, vole Srbiju i ne smeta im trobojka pogotovo onda kada je nema i ne smeta im crni dvoglavi orao koga stalno i uvek ima. Ne nervira ih navodno već decenijama ni ćirilica, ni srpski jezik, ni Njegoševo srpstvo, nego Vučić. I naravno Srpska pravoslavna crkva i njene drevne svetinje.

Evo sada iz Zagreba Milo Đukanović upozorava na to da se u Srbiji vrši asimilacija i diskriminacija Crnogoraca. I da je za to posredno i neposredno kriva Vučićeva srbizacija. Pa zašto je onda crnogorski režim uz pomoć međunarodnih posrednika zabranio Crnogorcima iz Srbije da se izjasne na referendumu o otcepljenju Crne Gore iz državne zajednice! Ima li većeg čina diskriminacije i obespravljivanja?

Svaki upad albanskih ROSU jedinica bilo u Štrpce bilo u Severnu Mitrovicu je dobra vest za ovaj, pre svega beogradski, žuti političko-medijski krug, jer eto prilike da se kriminalizuju Srbi, Srpska lista i naravno Vučić.

Eventualni kvar, kriza ili moguća havarija u energetskom sistemu Srbije ili prekid dotoka struje domaćinstvima je takođe priželjkujuća dobra vest jer pomaže u rušenju Vučića. U svaki kvar pojedine mašine oni polažu velike nade. Da nestane struje u celoj državi bila bi ne samo dobra nego najbolja vest. Za njih bi bila dobra vest da od Rusije ne dobijemo dodatne količine gasa ili da ih, ukoliko dobijemo, basnoslovno platimo. Za njih je dobra vest svaka optužba na račun Putina zato što neće da besplatno isporuči gas Evropi koja Rusiji pooštrava sankcije. Kada se pojavi neki odron na auto-putu ili zastoj u radovima na nekom objektu u izgradnji, eto dobre vesti.

Dobra vest je i kada budući američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil otvoreno kaže u Senatu da mu je zadatak s kojim stiže u Beograd da primora Srbiju da prizna Kosovo; da Srpska mora biti samo potpuno razvlašćeni entitet; da se Rusija i Kina moraju oterati sa Balkana i da će se u korist žute opozicije mešati u srpske izbore, a protiv Vučića.

Pre toga su Vašington obilazili razni pripadnici bivšeg režima i svojski, po sopstvenom priznanju, ogovarali i klevetali Srbiju i Vučića. A po povratku u Beograd su otvoreno rekli da imaju jedni drugima da daju tajna uputstva koja ne mogu da podele sa javnošću. Pa se tako ne zna da li je reč o političkim tajnama ili finansiranju i raspodeli stranih finansijskih sredstava za rušenje vlasti u Srbiji. I to je dobra vest.

Dobra je čak i vest da bi se umesto izborne kampanje mogao povesti u Srbiji i građanski rat da bi se smenio Vučić kako se sugeriše u brojnim tekstovima, naslovnim stranama medija i izjavama žutih opozicionih političara. Dobra bi za njih tek bila vest da su Srbi smetnuli s uma da im je građanski rat doneo zla gotovo koliko i okupacije.

Dobra vest je kada se čuje da je neki neimenovani evropski general rekao da će EU u BiH radi "uvođenja u red Srpske" i rušenja Dejtonskog sporazuma poslati 6.000 vojnika. Dobrim vestima se preko zelene agende priziva avet Joške Fišera. Dobrim se vestima i očekivanjima priziva nova nemačka ministarka spoljnih poslova zelena Analena Berbok i njen, priželjkujući antisrpski "radikalan zaokret u politici prema Zapadnom Balkanu" kojim će smeniti Vučića. Istovremeno se onako provincijalno inferiorno tvrdi da je punih 16 godina na čelu Nemačke bila Angela Merkel kao izuzetno loša Nemica. Uz to je protiv interesa Nemačke i demokratije održavala Vučića na vlasti. Samo još treba da ubede Nemce da je to tačno. I Srbe, naravno.

Dobra vest je za ovu družinu, mahom iz bivšeg režima, uz prepoznatljivu medijsku podršku, i blokiranje "Severnog toka 2". Dobra vest je i moguće uvođenje sankcija Miloradu Dodiku i Srpskoj. Jer su protiv njihovog uvođenja i Srbija i Vučić. Dobra vest je što se sve češće govori o "ukrajinizaciji BiH" dok se Kijev priprema za napad na Donjeck i Rusiju, a na putu učlanjenja u NATO.

Dobra je vest da se filmom o "Aidi" ponovo priziva i aktuelizuje laž da je Republika Srpska genocidna tvorevina. Dobra vest je kada filmski reditelj Goran Marković (na slici) zapreti Vučiću streljanjem i podsticaj za to nađe u sudbini Čaušeskua i njegove supruge koji su pogubljeni bez suda i presude. Dobra vest je to za Markovića, koji je tako ushićeno u Beogradu gostio Bernara Levija, jednog od najvećih mrzitelja Srba. A najbolja je vest što su jednog reditelja krajnje skromnog dara i pripadnika škole "neškodljivog filma" Gorana Markovića i oni koji ga kritikuju(!) i oni koji ga hvale naprasno proglasili velikim umetnikom. Sa internacionalnom slavom koja se retko i samo na filmskom festivalu u Puli postizala. I njegova sramna "Turneja" može stati rame uz rame sa "Aidom".

Dobra je vest i to što Engleska iznebuha na Balkan kao svog specijalnog posrednika šalje generala Stjuarta Piča, valjda zato što je bombardovao Srbiju. Dobra vest je svaka antisrpska izjava Viole fon Kramon. Dobra vest je saopštenje evropskih parlamentaraca u kojima se optužuje srpska policija za surovost prema protestantima, mada na protestima policije uopšte nije bilo. Dobra vest je i to što će u Zagreb uskoro doći još jedan specijalni američki savetnik za Zapadni Balkan sa zadatkom da dodatno tera Ruse i Kineze iz Srbije i iz regiona. A pre svega - Vučića.

U svoj toj bujici dobrih vesti koje neprekidno pristižu može se razabrati da ovde, svakako jeste, ali nije reč samo o zlomislima i zlorađenju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Biće da je tu i te kako reč o Srbiji. I Srbima. Zato ogromna većina njih srećom ume dobro da razlikuje zabrinjavajuće, zaista dobre i na opisani način dobre vesti.

Pogledajte više