DRITANOVE KOMBINACIJE: Crnogorska javnost nije spremna za još jednu ucenu i prevaru Abazovića

Milutin SEKULOVIĆ

11. 10. 2021. u 10:39

Dritan Abazović toliko se uživeo u ulogu nedodirljivog da odbija rekonstrukciju koju želi 38 poslanika vladajuće većine

Novosti

OSOKOLjEN podrškom podgoričkih ambasada, uz čiju je nemalu pomoć "upao" u Vladu Crne Gore, eliminišući DF, Dritan Abazović toliko se uživeo u ulogu nedodirljivog da odbija rekonstrukciju koju želi 38 poslanika vladajuće većine!

"Odbrana" Abazovića da je njegova URA isključivo za "ekspertsku" vladu, poprima karakteristike groteske kada se zna da je on jedini političar koji sedi u njoj bez obzira na to što je njegova partija i te kako bila zainteresovana za nekoliko resora, pre nego što je vlada postala "ekspertska". Za neupućene - Abazović je bez dana radnog staža u tom sektoru postao koordinator bezbednosnih službi u državi!

Nema sumnje, mlađani Abazović je dao doprinos usvajanju novog Zakona o slobodi veroispovesti, pokrenuo policiju koja je razbila nekoliko opasnih kriminalnih grupa, ali čudno je da njegovi zahtevi, slični ultimatumu, dolaze u vreme kada je Đukanović sateran u ćošak posle debakla na Cetinju, posebno nakon izbijanja afere "Pandora papiri"!?

Oni koji duže pamte, sećaju se Abazovića kao glavnog pregovarača Pozitivne nakon lokalnih izbora u Nikšiću 2013. kada je opozicija porazila Đukanovića, ali je Dritan počeo da "zateže" sa uslovima o priznavanju "genocida" u Srebrenici i nezavisnog Kosova, da bi jedan njegovi odbornik "izručio" Nikšić Milu, baš kao što je i nosilac liste "SDP-Pozitivna", 2018. "ustupio" Đukanoviću Podgoricu...

Da li se sprema sličan manevar u Crnoj Gori teško je reći, ali malo je verovatno da bi "ambasade" dozvolile veliki povratak Đukanovića. Nekom kombinatorikom Abazović bi mogao da "izleti" iz vlade, a varijanta o "njegovoj" manjinskoj vladi, koju promovišu "nezavisni mediji", osuđena je na propast! Sudeći po reakcijama javnosti, još jedna ucena i prevara - neće proći.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više