UBICE: "Navijači" koji se bore za šipku, nisu mogli da puste navijače da uživaju u činu koji će se godinama prepričavati

D. Stojaković

18. 09. 2021. u 12:10

IMA li išta lepše u "grobarskim" životima nego biti deo istorije? Biti povlašćen da si jedan od 20.000 "braće" na oproštaju ikone Partizana - kapitena Novice Veličkovića?

Novosti

Da li može biti nešto svetije nego na tom događaju odati poslednju poštu patrijarhu košarke Dušanu Dudi Ivkoviću, koji je postavio temelje za decenijsku dominaciju crno-belih u reketima širom Evrope? Može li biti veće sreće od gledanja prve utakmice najboljeg trenera Starog kontinenta Želimira Obradovića Žoca, koji sprema povratak naše vere u šampionsku budućnost?

Odgovor bi trebalo da bude jednostavan. Ali nije. Kukolj je kompliment za ološ koji je bacio senku na ovu magičnu noć. "Navijači" koji se bore za šipku i sve što ide uz to, nisu mogli da puste navijače da uživaju u činu koji će se godinama prepričavati na tradicionalnim familijarnim okupljanjima. Zašto nam bar preksinoć niste dozvolili da uživamo? Što nam ne dadoste tajm-aut? Je li baš moralo?

Duda, Žoc i Ubica nisu ovo zaslužili. Nijedan iskreni navijač to nije zaslužio. Neki su doveli decu da bi im na licu mesta pokazali zašto postoji naša neraskidiva crno-bela ljubav. Šta su mogli da vide? Tuču i jeftine političke poruke. A, ljubav prema klubu? Pala je u drugi plan.

Možemo li doći bar na jedan meč da uživamo u sportu, da podržimo naš klub, a da ne gledamo nerede i ne slušamo pilićarske političke parole. Za nas za koje je Partizan religija, a sve drugo sitnice, ljubav nije posao i politika. Jer, voleli smo ga i za vreme Tita. Za Slobinog vakta. Pod Đinđićem i Koštunicom. I sada. Volećemo i kad ne bude Vučića. I kad ne bude nas za sve druge će se navijati, a Partizan će se voleti!

Pogledajte više