SRBIJA IMA NAJMODERNIJI KLINIČKI CENTAR: Pacijentima od danas sve dostupno na jednom mestu (VIDEO)

Novosti online 27. 02. 2022. u 10:57

NOVI Klinički centar Srbije, nakon završene prve faze radova, svečano je otvoren, a ceremoniji je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić.

Foto: Novosti

 

redsednik Vučić se zahvalio svima prisutnima, i rekao je da su mu saradnici napisali lep govor, ali da ne zna šta da kaže posle obraćanja doktora Ašanina.

- Možda to da smo ponosni na reči Milovana Jovanovića Batuta, koji je rekao da je zdravlje sreća i snaga učenika Koha i Pastera. Tek danas možemo da kažemo koliko je Srbija promenjena, koliko je drugačija zemlja - kaže Vučić.

On dodaje da je zdravlje najvažnije za svakog čoveka.

- Ono što smo videli nisu samo uređeni čisti zidovi sa belim mermerom i granitom, već najsavremenije sale i oprema. Mesto gde će naši lekari i sestre mnogo lagodnije da provode svoje vreme i da budu koncentrisani na zdravlje pacijenata - dodao je predsednik.

Vučić kaže da je beskrajno srećan što je država učestvovala u svemu ovome, i da je bio koinicijator opremanja i renovacije.

- Ljudi moraju da znaju da ovo košta 260 miliona evra. Da biste imali u glavi, poređenja radi, onaj divni Klinički centar u Nišu je koštao nešto manje od 55 miliona evra. Radimo sada i delimičnu rekonstrukciju KCV - rekao je on.

Pogledajte više