KO PODIŽE ČAROBNI PEHAR? Nejmar i drugovi najbliži „Boginji“

TIP redakcija

19. 11. 2022. u 11:43 >> 11:43

PREMA kvotama bukmejkera Brazil ima najveće šanse da dođe do pehara

FOTO: AP/Tanjug

Prema procenama ljudi koji su zaduženi za određivanje visine kvota, Brazil je ciframa favorit broj jedan da osvoji prvo mesto na predstojećem SP u Kataru. Posle „karioka“, najveće šanse daju se Francuskoj i Argentini. „Trikolori“ će učiniti sve da zadrže „Boginju“ u svojim vitrinama i u naredne četiri godine, dok će ovaj turnir biti poslednja šansa za Lea Mesija da se sa svojim „gaučisima“ domogne jedinog trofeja koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri.

Visoki dometi očekuju se i od Engleske. „Gordi Albion“ je pre četiri godine igrao polufinale, generacija predvođena Harijem Kejnom u Rusiji je bila četvrta i sve sem reprize sličnog učinka bio bi neuspeh.

Svoje prilike „vrebaju“ Španija i Nemačka, dok bi prema projekcijama iz drugog plana mogli da iznenade Holandija i Portugalija, kao i Belgijanci, trećeplasirani sa prethodne smotre.

Što se tiče trke za „zlatnu kopačku“, Hari Kejn najveći je favorit da ponovi isto dostignuće kao i pre četiri godine, što bi bilo prvi put u istoriji SP. Među favoritima za priznanje najboljeg strelca treba gledati u pravcu „trozupca“ iz Pari Sen Žermena - Kilijan Mbape, Leo Mesi i Nejmar. Sva trojica su ove sezone blistali u dresu „svetaca“, a mogli bi da igraju i ključne uloge u pohodu svojih reperezentacija ka tituli.

U sam vrh se svrstava i osvajač „Zlatne lopte“ i fudbaler Reala madrida Karim Benzema, koji je propustio poslednjih mesec dana zbog povrede. U ovom društvu je i Kristijano Ronaldo, koji će pokušati da povrati poljuljano sampouzdanje u Junajtedu sa selekcijom Portugalije.

KVOTE ZA POBEDNIKA SP

Brazil 4,5

Argentina 6,5

Francuska 8

Engleska 9

Španija 9

Nemačka 12

Holandija 13

Portugalija 16

Belgija 18

Danska 28

KVOTA ZA NAJBOLjEG STRELCA

Hari Kejn 7,75

Kilijan Mbape 8,75

Leo Mesi 11

Nejmar 12

Karim Benzema 14

K. Ronaldo 18

*izvor victory.rs

Pogledajte više