''ANĐELI'' BEZ VELIKIH AMBICIJA ULAZE U NOVU SEZONU: Glavni igrač ih je ostavio na cedilu i pojačao gradskog rivala

V.M.

28. 03. 2024. u 10:39

NAKON par meseci pauze na terene širom Amerike vraća se bejzbol, a jedan od mečeva igra se u Baltimoru gde će Oriolsi ugostiti Los Anđeles ejndželse (20.05).

Foto Profimedia

Gosti ''osakaćeni'' ulaze u novu sezonu, jer su za vreme prelaznog roka ostali bez najboljeg igrača današnjice Šoheja Otanija, koji je odbio ponudu za produžetak ugovora i prešao u redove gradskog rivala, Los Anđeles dodžersa koji su ga učinili najplaćenijim sportistom u istoriji (potpisao ugovor na deset godina u vrednosti od 700 miliona dolara).

Bez Otanija ovaj tim nije isti i bez mnogo ambicija ulaze u novu sezonu. Iako u svojim redovima ''anđeli'' imaju velikana ove igre poput Majka Trauta, u bejzbolu je tim znatno bitniji od pojedinaca i on sam ne može mnogo toga uraditi jer ostatak ekipe nije na visokom nivou.

Za vreme pripremnog perioda pružali su promenljive partije, a po predikcijama bejzbol analitičara ovaj tim nema ono što je potrebno da se plasira u plej-of ove godine.

Sa druge strane, Oriolsi su prošle godine bili jedno do najvećih iznenađenja MLB-a. Po prvi put od 2014. godine su osvojili svoju divziju sa 101 ostvarenom pobedom, ali u plej-ofu su naleteli na eventualnog šampiona Teksas rendžerse koji su ih počistili sa 3:0 u seriji.

To je bilo odlično iskustvo za ovu veoma mladu ekipu koja u svojim redovima ima, možda i tri najbolja prospekta lige u vidu Hendersona, Rutšmana i Holideja.

Osovina tima je ostala slična onoj iz prošle godine, napravljeno je par promena, a najzvučnije pojačanje je doskorašnji startni bacač Milvokija Kori Burns.

Oriolsi očekuju da imaju još jednu odličnu sezonu, a pored rezultata ključ ovog tima biće razviti ultratalentovane igrače koji bi, ukoliko napreduju kako treba, mogli da ih povedu u borbu za titulu u skorijoj budućnosti.

Za domaćina će večeras na brdu započeti upravo Burns, dok će kod gostiju startni bacač biti Sandoval.

Balitimor je u ovom trenutku daleko kvalitetniji tim, otvara sezonu pred svojim navijačima i očekujemo da ostvari rutinsku pobedu na ''Oriol parku''.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više