POHOD NA TREĆU MVP TITULU SE NASTAVLJA: Jokić ''rešio'' Golden stejt pogotkom sa pola terena u poslednjoj sekundi

V.M.

05. 01. 2024. u 11:25

NAKON impresivne sinoćne pobede nad Golden stejtom, Denver se brzinski vraća u Kolorado gde će u noći između petka i subote ugostiti Orlando medžik (3.00).

FOTO: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera su ponovo uhvatili zalet, vraćaju se u sam vrh tabele Zapadne konferencije, a dobru formu potvrdili su sinoć kada su u jednoj od zanimljivijih utakmica ove sezone savladali Voriorse.

Nagetsi su dobro otvorili meč i vodili na poluvremenu, ali Kari i družina su dobili treću četvrtinu sa 44:24 i u potpunosti su preokrenuli meč u svoju korist. Nakon toga su održavali prednost i delovalo je da će rutinski slaviti jer su vodili 18 razlike sedam minuta pre kraja, ipak, to nije bio slučaj.

Nagetsi su se odličnom odbranom i koševima Gordona, odnosno Jokića vratili u meč, a preokret je kompletirao srpski as koji je košem sa polovine terena u poslednjoj sekundi postavio konačnih 130:127.

Najbolji igrač sveta je predvodio svoj tim sa 34 poena, deset asistencija i devet skokova i ponovo je još jednom briljantnom partijom pokazao zašto je trenutno favorit za osvajanje titule MVP-ja regularne sezone, koja bi mu bila treća u karijeri.

Sa odličnim igrama Denver će pokušati da nastavi protiv Orlanda koji je posrnuo u poslednje vreme, ali sinoć nije igrao tako da će biti odmornija ekipa i imaće šta da kaže u ''Bol areni''.

Medžik je sjajno osvojio sezonu, jedno vreme je bio blizu vrha Istočne konferencije, ali sa četiri poraza na poslednjih pet mečeva je pao i sada je sedmi sa skorom 19-15.

Vođa ekipe je mladi Amerikanac italijankskog porekla i prošlogodišnji prvi pik na draftu, Paolo Bankero koji beleži najviše poena (22,4), skokova (7,5) i asistencija (4,7) po meču u mladoj četi Džamala Mozlija.

Ovi timovi su se sastali krajem novembra i tada je Orlando slavio sa 124:119, a mi večeras očekujemo utakmicu u nešto bržem ritmu i verujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +223,5 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Pogledajte više