TIP IZ TOKIJA: Kroz pakao do Pariza

V.M.

29. 09. 2023. u 15:30

ODBOJKAŠI Srbije započinju kvalifikacini turnir za Olimpijske igre u Parizu iduće godine.

FOTO: CEV

Odbojkašice su uspele da obezbede plasman na OI 2024. u Parizu na kvalifikacionom turniru u Kini, a njihovim stopama pokušaće da odu odbojkaši, preko takmičenja u Tokiju od 30. septembra do 8. oktobra. Međutim, „orlovi“ imaju izuzetno tešku grupu, u kojoj će im rivali biti Turska, Tunis, Egipat, Finska, Japan, SAD i Slovenija, a samo dve selekcije obezbediće vizu za ''grad svetlosti'' naredne godine.

Početni susreti protiv Turske, Tunisa, Egipta i Finske, trebalo bi da budu samo lagano zagrevanje za ''plavu četu''. Takođe, naši momci bi morali da budu što ubedljiviji, da pokušaju da sve rivale dobiju 3:0 ili 3:1 kako bi dobili maksimalan broj bodova. Pogotovo što će se najverovatnije sudbina rešavati u poslednja tri susreta protiv domaćina Japana, Amerike i Slovenije.

Japan je tim u povoju, ove sezone došao je do prve medalje u Ligi nacija sa samo tri poraza u 15 susreta. Isto tako, pre samo mesec dana dominantno je slavio u šampionatu Azije, sa tek jednim izgubljenim setom. SAD su takođe neprikosnovene na kontinentu, osvajači su medalje u ovogodišnjoj Ligi nacija (srebro). Poslednji rival, Slovenija, sjajno je igrala na nedavno završenom EP gde je dogurala do bronzane medalje.

Raspored

SUBOTA, 6.00: 

SRBIJA  – TURSKA  ( TAČAN BROJ SETOVA: 4)

1. oktobar

Srbija – Tunis (6.00)

3. oktobar

Srbija – Egipat (6.00)

4. oktobar

Srbija – Finska (6.00)

6. oktobar

Srbija – Japan (12.25)

7. oktobar

Srbija – SAD (9.00)

8. oktobar

Srbija – Slovenija (9.00)

Pogledajte više