SPEKTAKL U KAUNASU: "Kraljevi" i Pirejci se četvrti put u istoriji susreću u finalu

M.M.

21. 05. 2023. u 09:54 >> 09:54

KOŠARKAŠI Olimpijakosa i Real Madrida sastaće se u finalu Evrolige. Utakmica će se igrati u Kaunasu sa početkom od 19 časova.

FOTO: M. Vukadinović

Pirejci su tokom čitave sezone imaju sjajnu energiju i to su preneli na teren što se i ogledalo u njihom skoru 24-10 koji je bio dovoljan za prvo mesto na tabeli nakon regularnog dela. 

Izabranici Jorgosa Barcokasa su odigrali sjajan polufinalni meč, iako nisu otvorili duel na najbolji način, u drugom poluvremenu su pokazali od kakvog su materjala napravljeni.

Monako je nakon druge četvrtine imao prednost od 12 poena, međutim, u trećem kvartalu crveno-beli su bili neverovatni. Taj period su dobili rezultatom 27:2 i tu je bilo jasno da se "kneževi" ne mogu vratiti u meč. Krajnji rezultat glasio je 76:62.

Ekipu je do pobede prevodio sjajni Saša Vezenkon koji je uz 19 postignutih poena uhvatio šest skokova i podelio tri asistencije, istakao se i iskusni Papanikolau koji je ubacio 15 koševa uz osam uhvaćenih lopti.

Sa druge strane "kraljevi" su ove sezone imali dosta problema sa povredama ključnih igrača, međutim, kao i nebrojano puta do sada dokazali su da ih nikada ne treba otpisati.

To je prvo bio slučaj protiv Partizana kada su u gubili sa 0:2 u seriji, ali su uspeli da se vrate i ponovo plasiraju na Fajnal-for. U polufinalu Barsa je bolje otvorila i imala plus devet na poluvremenu (36:45), međutim Katalonci su poptuno stali u nastavku, a Real je to iskoristio i plasirao se u novo finale (78:66). Gorostasni centar Valter Tavares je pružio još jednu dominantnu partiju sa 20 poena i 15 skokova, a glavni kreator preokreta bio je iskusni Serhio ''Ćaćo'' Rodrigez koji je uz 12 koševa podelio pet asistencija

Ovo će biti četvrti put da se današnji rivali susreću u finalu. U dva navrata je trijufmovao Real (1995, 2015), dok su Pirejci ostvarili jedan trijumf (2013).

Očekuje nas interesantan susret, Olimpijakos je definitivno favorit, ali ni Madriđani nisu bez šanse.

Naša procena je da većeras granica poena neće biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: -154,5 (kvota 1,98)

Pogledajte više