CRVENO-BELI SPREMAJU NOVU RAFALNU PALJBU: Kampaco i saigrači se još uvek nadaju plej-ofu

M.M.

10. 03. 2023. u 13:41 >> 13:41

KOŠARKAŠI Crvene zvezde će u 28. kolu najelitnijeg evropskog takmičenja gostovati Panatinaikosu. Utakmica će se igrati u olimpijskoj dvorani "Nikos Galis" u Atini sa početkom u 20 časova.

FOTO: KK Crvena zvezda mts / Đorđe Kostić

Pre samo dva dana u hali "Aleksandar Nikolić" videli smo sjajno izdanje crveno-belih. 

Izabranici Duška Ivanovića su savladali Anadolu Efes rezultatom 94:75 i tako stigli do 12. pobede u sezoni.

Tokom 30 minuta igre gledali smo rezultatsku klackalicu, međutim, rafalna paljba Duškovih pulena u poslednjoj četvrtini je prelomila duel.

Fakundo Kampaco je preuzeo dirigentsku palicu i bio je pravi vođa na terenu. Argentinac je imao učinak od 22 poena i 7 asistencija.

Pratio ga je Ognjen Dobrić sa 15 pogodaka, dok su Ben Bentil i Luka Mitrović takođe bili dvocifreni sa po 10.

U listu strelaca upisali su se Nemanja Nedović (9), Filip Petrušev (7), Luka Vildoza (6), Ognjen Kuzmić (5), Stefan Lazarević (5), Stefan Marković (3), Hasan Martin (2).

Odbrana je bila ta koja je odigrala ključnu ulogu, Vasilija Micića i Šejna Larkina nije bilo na terenu, te su igrači domaćeg tima usredsredili na Vila Klajburna koji je limitiran na 12 poena.

Nada još uvek postoji, iako šanse nisu velike i crveno-beli ne žele da odustanu.

Sa druge strane "zeleni" su odavno izgubili svaku šansu. U dosadašnjem delu takmičenja Atinjani su upisali 8 pobeda i 19 poraza.

Dejan Radonjić je otpušten, a njegovu ulogu preuzeo je Hristos Serelis koji je do sada tri puta vodio ekipu u Evroligi i u sva tri navrata je njegov tim gubio.

Pobeda je neophodna kako bi se zadržala kakva-takva nada, pa verujemo da će Kampaco i saigrači dati sve od sebe i osvojiti izuzetno važne bodove.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,65)

Pogledajte više