MAGIJA MOŽE DA POČNE! Kampaco i crveno-beli hvataju poslednji voz

M.M.

02. 03. 2023. u 14:41 >> 14:42

KOŠARKAŠI Crvene zvezde će u 26. kolu Evrolige gostovati Bajernu. Utakmica će se igrati u "Audi domu" u Minhenu sa početkom u 19.00.

FOTO: KK Crvena zvezda mts / Đorđe Kostić

Karijeru je započeo u Penjarolu sa kojim je četiri puta osvojio LNB ligu. Nije dugo trebalo skautima Real Madrida da ga uoče. Argentinac po dolasku u Madrid ide u Mursiju na pozajmicu, da bi kasnije zahvaljući dobrim partijama bio vraćen u "kraljevski klub", a ono što se dešavalo narednih godina postaće istorija.

Fakundo je dva puta bio šampion Evrope sa španskim velikanom, 2015. godine, a potom i 2018. kada je u tandemu sa Lukom Dončićem i Serhiom Ljuljem predstavljao strah i trepet na Starom kontinentu.

Dobre partije odvele su ga "preko bare", međutim, nakon nešto kraćih epizoda u Denveru i Dalasu rešio je da se vrati u Evropu i pronađe novi klub, a to je upravo Crvena zvezda.

"Za tango je potrebno dvoje, video sam zastave naše zemlje i čuo navijače kako uzvikuju "Argentina", to je zaista ludo. Jedva čekam da zaigram sa Lukom i saigračima", bile su Kampacove reči po dolasku u klub.

Već na prvim utakmicama pokazao je o kakvom se kalibru radi, zaigrao je u tandemu sa svojim sunarodnikom Vildozom i Nemanjom Nedovićem i još jednom pokazao da u njegovoj glavi mesta za sujetu jednostavno nema.

Razigravao je saigrače vanserijskim asistencijama, podigao trofej u kupu, ali ono što su svi sa nestrpljenjem iščekivali dolazi tek večeres, debi na evrosceni u crveno-beloj opremi imaće upravo u Minhenu.

Crveno-beli su trenutno daleko od plej-ofa, matematički nije sve izgubljeno, a Duško Ivanović je izjavio da je sada svaka utakmica za njegove momke kao finale.

Srpski predstavnik je veliki zastoj napravio prošle nedelje porazom od berlinske Albe, bilo je to jedno bledo izdanje Duškovih pulena a krajnji rezultat glasio je 72-87.

Ono što je svakako pozitivna stvar je to što Petrušev i družina imaju bolju međusobnu razliku u odnosu na većinu klubova koji su u zoni plej-ofa te će u slučaju istog skora oni biti ti koji će imati prednost.

Sa druge strane "bavarci" mogu odigrati kvalitetnu košarku, što su i pokazali u pojedinim utakmica. U tim se vratio kapiten Vladimir Lučić i to je ono što najviše raduje Andreu Trinkijerija.

Očekujemo da večeras gostujući sastav zabeleži pobedu koja će im produžiti nadu za ulazak u najboljih osam ekipa.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,10)

Pogledajte više