NA KRILIMA SENZACIJE: Crveno-beli nastavljaju da melju

M.M.

25. 12. 2022. u 10:52

KOŠARKAŠI Crvene zvezde će u 12. kolu ABA lige ugostiti Borac iz Čačka. Utakmica će se igrati u hali "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 14.30.

Foto: M.Vukadinović

Crveno-beli su neverovatni, poraz od Milana im nije srušio samopouzdanje što se jasno videlo na terenu.

Najpre su deklasirali ekipu Mege u regionalnom šampionatu, da bi četiri dana kasnije u Pireju napravili pravu senzaciju.

Olimpijakos važi za jedan od najboljih timova u ovoj sezoni. Pirejci su prva napadačka ekipa u Evroligi sa prosekom od 86,4 poena u proseku, međutim, to nije uplašilo izabranike Duška Ivanovića.

Pokušavao je Olimpijakos da se odlepi još u prvom poluvremenu, međutim, srpski predstavnik jednostavno nije želeo da popusti.

Četrdeset minuta se vodila velika bitka a crveno-beli su na kraju uspeli da slave rezultatom 86-90.

Najefikasniji pojedinac na terenu bio je Luka Vildoza koji je meč završio sa 21 poenom i 8 asistencija.

Filip Petrušev ga je pratio sa 14 pogodaka, Luka Mitrović je brojao do 13, dok su se Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović zaustavili na 12.

Duškovi puleni su uspeli da dobiju još jednu neizvesnu završnicu što je jasan pokazatelj da su momci izuzetno psihički jaki.

Danas na megdan stiže tim koji upisao samo tri pobede u dosadašnjem delu takmičenja i ne bi trebalo da predstavlja ozbiljniju pretnju.

Najbolji igrač u redovima čačanskog tima je Hanter Hejl koji je na proseku od 20 pogodaka, dok su iza njega Sava Lešić i Aleksa Novaković sa po 12. Amerikanac je ujedno i najbolji asistent sa 3,4 dodavanja po utakmici.

Ovi rivali su se prošle godine sastali dva puta i Crvena zvezda je slavila u oba navrata. Naša procena je da će i večeras ostvariti rutinsku pobedu.

NAŠ TIP: H1 -16,5 (kvota 1,45)

Pogledajte više