PIREJCI NEMAJU MILOSTI: Parkerovim pulenima se ne piše dobro

M.M.

15. 12. 2022. u 11:30

KOŠARKAŠI Asvela u 14. kolu Evrolige dočekuju Olimpijakos.

Foto Profimedia

Izabranici Ti-Džej Parkera su nakon pet uzastopnih poraza upisali pobedu protiv Barselone, da bi već u narednom kolu savladali i Partizan.

Pre dva dana u Vilerbanu smo gledali jednu sjajnu utakmicu gde je domaćin na kraju slavio rezultatom 91-87.

Centralna figura meča bio je tridesetpetogodišnji Nando de Kolo koji je ubacio 32 poena, pratio ga je Džona Metjuz sa 14, dok se Dejvid Lajti zaustavio na 9.

U poraženom taboru najviše se istakao Dante Egzum koji je brojao do 26.

Bila je to peta pobeda u ovoj sezoni za Asvel i sada francuski predstavnik zauzima 13. poziciju na tabeli.

Danas će im protivnik biti ekipa koja trenutno igra možda i najkvalitetniju košarku u Evropi.

Pirejci se nalaze na drugom mestu sa skorom od devet pobeda i četiri poraza. Puleni Jorgosa Barcokasa u poslednje vreme namaju milosti prema protivnicima. Prošle nedelje su prosto "počistili" sa terena Virtus iz Bolonje rezultatom 117-71, dok su pre dva dana bili "nešto blaži" prema prvoplasiranom Fenerbahčeu (94-67).

Crveno-beli na terenu izgledaju zastrašujuće, igra u napadu je brza i tečna, a Saša Vezenkov iz utakmice u utakmicu pokazuje da je trenutno možda i najkvalitetniji igrač u Evropi na svojoj poziciji.

Olimpijakos u narednom kolu dočekuje Crvenu zvezdu, dok će se momci iz Vilerbana uputiti za Madrid gde ih čeka "nemoguća misija" protiv "kraljeva".

Ovi rivali su se prošle godine sastali dva puta i grčki velikan je u oba navrata izlazio kao pobednik. Utakmicu koja se igrala u Francuskoj rešili su rezultatom 80-94.

Naša procena je da će i danas ishod biti isti.

NAŠ TIP: 2-2 (kvota 1,72)

Pogledajte više