RAFA NAPADA STRICA: Toni sada ima novog pulena!

M.M.

15. 11. 2022. u 09:56 >> 09:56

RAFAEL Nadal i Feliks Ože Alijasim sastaće se u drugom kolu grupne faze završnog mastersa. Meč će se igrati u Torinu sa početkom u 14.00.

FOTO: Tanjug/AP

Rafael Nadal je momak rođen 1986. godine na Majorki, počeo je sa tenisom kada je imao samo tri godine, a 2001. je postao profesionalac. U karijeri je osvojio rekordne 22. grend slem titule, među kojima je 14 sa Rolan Garosa. 

Što se tiče trofeja iz masters serije, osvojio ih je ukupno 36. Većinu pod dirigentskom palicom svog strica Tonija Nadala, čoveka koji trenutno radi sa njegovim današnjim protivnikom.

Rafi nikada nisu odgovarali brzi dvoranski uslovi, iz prostog razloga što njegovi spinovi ne mogu doći do izražaja. A upravo to je glavni razlog zbog čega "bik sa Majorke" u svojoj kolekciji nema ovaj turnir i Pariz.

Na završnom turniru je prvi put nastupao 2006. godine i tada je u polufinalu zaustavljen od Rodžera Federera. Naredne godine "dželat" je bio isti u istoj fazi takmičenja.

Stizao je Rafa dva puta i do finala kada se turnir iz Šangaja preselio u London, ali prepreke preko kojih nije mogao zvale su se, ponovo Rodžer Federer, odnosno Novak Đoković. 

Od prošle godine najboljih osam igrača na svetu gledamo u Torinu, tako da "kralj šljake" po prvi put igra pred italijanskom publikom. Prošle sezone je otkazao učešće zbog povrede.

U svom prvom meču nije bio na svom nivou, bolji od njega u dva seta bio je Tejlor Fric.

Danas će preko puta mreže stajati momak koji je, možemo slobodno reći, najviše napredovao zahvaljujući Rafinom stricu.

Kanađanin je osvojio četiri trofeja u ovoj sezoni i stigao do šestog mesta na ATP listi, što mu je ujedno i lični rekord.

Titula u Roterdamu pobedom nad Cicipasom je sve pokrenula, a onda se pobednički šampanjac otvarao i u Firenci, Antverpenu i Bazelu.

U prvom kolu je doživeo poraz od Kaspera Ruda rezultatom 2-0. Jedan izgubljen servis gem je Feliksa koštao i meča.

Ove rivale gledali smo ove godine na Rolan Garosu i tada je Nadal slavio posle velike borbe i pet odigranih setova.

Naša procena je da će granica gemova i danas biti prebačena.

NAŠ TIP: +22,5 (kvota 1,75)

Pogledajte više