NOVAK NE PLANIRA DA SE ZAUSTAVI! Srbin cilja novo finale

V.D.

05. 11. 2022. u 11:03

DANAS od 16.30 u polufinalu mastersa u Parizu snage će odmeriti Novak Đoković i Stefanos Cicipas

FOTO: Tanjug/AP

Naš najbolji teniser svih vremena je u sjajnoj seriji od 12 pobeda a jedini koji je uspeo da mu uzme set bio je nekadašnji broj jedan, Rus Danil Medvedev koji je Novaku predao meč polufinala turnira u Astani koji je Đoković kasnije osvojio.

Srbin je stigao u Pariz i na samom startu je imao potencijalnu "minu". Voljom žreba Maksim Kresi je bio protivnik našeg tenisera. Visoki udarač koji je rođen upravo u "gradu svetlosti" nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Novaka.

U drugom i trećem kolu Đokoviću je trebalo manje od sat i po vremena da sa turnira izbaci Rusa Kačanova i Italijana Musetija.

Danas u polufinalu Novakov protivnik će biti peti igrač sveta Grk Cicipas koji je do polufinala stigao takođe bez igubljenog seta. Pobeđivao je redom Evansa, Mutea i Pola.

Ovo će biti 12. okršaj dva sjajna tenisera. Cicipas je u prošlosti pravio velike probleme Novaku čak je i u prvih šest međusobnih mečeva skor bio 3:3 ali je Novak nakon toga vezao pet pobeda i skoro pune tri godine nije Grk nije osetio slast pobede nad srpskim teniserom.

Verujemo da će Novak Đoković taj niz nastaviti i u francuskoj prestonici i tako omogućiti sebi plasman u finale gde će se boriti za svoju 39. masters titulu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,25)

Pogledajte više