VREME JE ZA POPRAVNI? "Parni valjak" juri trijumf u Vitoriji!

M.M.

14. 10. 2022. u 10:59

KOŠARKAŠI Partizana gostovaće Baskoniji u drugom kolu Evrolige.

FOTO: KK Partizan/Tviter

Ogromna euforija je bila prisutna tokom leta, napravio se veliki projekat i Partizan je konačno vraćen u elitno takmičenje.

Željko Obradović je doveo zvučna imena i očekivanja su, sa razlogom, i više nego ogromna, međutim, postoji i jedan faktor na koji ljubitelji košarke zaboravljaju. Velika očekivanja nose sa sobom i veliki pritisak.

I veći klubovi od beogradskog Partizana su se slomili pod istim. Primera radi, moskovski CSKA je dugi niz godina bio prava mašinerija u grupnim fazama, međutim, u to vreme najbolji bekovski tandem u Evropi Miloš Teodosić i Nando de Kolo nisu mogli da sruše protivnike u završnicama.

Ruku na srce, dosta krivice zbog toga ide Vasilisu Spanulisu, Jorgosu Printezisu i još nekim velikanima evropske košarke. Naravno, to ne mora biti slučaj i sa crno-belima.

Na startu su otputovali u Berlin gde ih je dočekala Alba. Tim koji u sastavu nema velikih imena, ali ima mnogo evroligaškog iskustva.

Nekako je sa strane stavljena činjenica da su prošle godine u Mercedes-Benc areni padale ekipe kao što su Uniks Kazanj, Zenit Sankt Peterburg, Crvena zvezda, pa čak i učesnik fajnal-fora grčki Olimpijakos.

Nakon 40 minuta igre košarkaši "parnog valjka" su napustili teren poraženi i sa 100 primljenih poena.

Danas se meč igra u Vitoriji i to je dobra šansa da se popravi utisak. Baskonija nije "bauk", to je prosečna ekipa koju niko ne vidi u borbi za nokaut fazu, ali na evrosceni nema lakih gostovanja i to će se tokom sezone tek pokazati.

Blagu prednost dajemo Partizanu, ali naša procena je da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +161,5 (kvota 1,73)

Pogledajte više