SERENA ODLAZI U PENZIJU? Poslednji tango je završen?

M.M.

02. 09. 2022. u 12:13

SERENA Vilijams i Ajla Tomljanović sastaće se u trećem kolu Otvorenog prvenstva Amerike.

FOTO: AP

Bliži se kraj jedne velike karijere, sva svetla su uperena u devojku iz Mičigena. Nekrunisana "kraljica tenisa" je najavila da će ovo biti njen poslednji turnir.

Atmosfera na njenim mečevima je neverovatna, centralni teren je u prethodna dva dana bio pun do poslednjeg mesta, a da biste ispratili "poslednji ples" večeras je potrebno da izdvojite minimalno 553 dolara. Organizatori su osetili trenutak i žele da zarade koliko god je moguće.

Serena je otvorila turnir rutinskom pobedom protiv Danke Kovinić. Već u narednom kolu preko puta mreže je čekala druga teniserka sveta Anet Kontavejt. Delovalo je pre meča kao da bi šestostruka šampionka Ju-Es opena mogla imati problema, tako je i bilo.

Dugo se igralo "gem za gem", a Serena je prvi set uspela da prelomi tek u tajbrejku (7-4), u drugom smo videli dosta bolju Estonku koja je nakon 100 minuta igre izjednačila na 1-1  setovima. U trećem je iskustvo presudilo, te je zvezda večeri odnela trijumf.

foto: EPA

Anet je na konferenciji čak i zaplakala, izjavila je kako je publika očajnički želela da njena protivnica pobedi, ruku na srce, tako je i bilo.

"Nije sramota izgubiti od Serene, ali mi je teško zbog navijača", bile su reči ove dvadesetšestogodišnjakinje.

Danas će preko puta mreže stajati 46. reket sveta Ajla Tomljanović. Australijanka je u prvom kolu savladala Karolinu Muhovu rezultatom 2-0 (6-3, 7-6), da bi u drugom imala daleko teži posao. Ajla je nakon preokreta i tri odigrana seta bila bolja od Ruskinje Jevgenije Rodine (1-6, 6-2, 7-5). 

Biće interesantno videti kako će se odvijati večerašnji duel, pritisak je sve veći, a naša procena je da će "Artur Eš" biti svedok poslednjeg Sereninog meča.

Putuj, Serena, poslednji tango je završen.

NAŠ TIP: Tomljanović - Vilijams 1 (kvota 2,30)

Pogledajte više