MOĆNA SRBIJA: "ORLOVI" kidaju "lale"

M.M.

02. 09. 2022. u 10:53 >> 11:35

KOŠARKAŠI Srbije i Holandije odmeriće snage od 21 čas na samom startu Svetskog prvenstva, utakmica se igra u O2 areni od 21h.

FOTO: FIBA.Basketball

Sve je počelo precrtavanjem kapitena i dugogodišnjeg nosioca igre Miloša Teodosića, momak iz Valjeva je u reprezentaciji od 2007. godine. Kada god je on bio u ekipi, momci su pucali od samopouzdanja. 

Svi dobro pamte Svetsko prvenstvo 2010. godine i trojku postignutu sa devet metara, a najbolje je pamti španska reprezentacija i legendarni Horhe Garbahosa.

Danas više nema Tea, na teren će istrčati neka nova garda predvođena najkorisnijim igračem NBA lige.

Poslednji sa spiska precrtani su Nemanja Bjelica, Ognjen Dobrić i Filip Petrušev.

Dvanaest veličanstvenih koji će braniti boje naše zemlje su - Nikola Jokić (Denver nagets), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Dejan Davidovac (CSKA), Vanja Marinković (Baskonija), Nikola Kalinić (Barselona), Vladimir Lučić (Bajern Minhen), Nemanja Nedović (Crvena zvezda), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Marko Jagodić Kuridža (Budućnost), Marko Gudurić (Fenerbahče), Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen ) i Nikola Milutinov (CSKA).

Naši momci će igrati u Grupi D u Pragu, a protivnici će biti - Finska, Poljska, Češka, Holandija i Izrael.

FOTO: FIBA.Basketball

Pripremni period smo počeli utakmicom protiv Slovenije u prepunim Stožicama koju smo izgubili rezultatom 97-92, međutim, izabranici Svetislava Pešića si prikazali dobru košarku i nijanse su odlučile pobednika.

Dva dana nakon toga "orlovi" su otputovali u Nemačku gde su osvojili turnir pobedivši u finalu domaćina (56-83).

Ipak, kada se sve sagleda, pravi ispit je došao tek u kvalifikacijama za Svetski šampionat gde smo se sastali sa Grcima i Turcima.

FOTO: FIBA.Basketball

Briljantnom partijom pre svega Nikole Jokića uspeli smo da upišemo dve jako bitne pobede. Janis i kompanija su ispraćeni iz "Štark arene" nakon dodatnih pet minuta (100-94), dok tri dana kasnije u Istanbulu četi Ergina Atamana nije pomoglo ni, možemo slobodno reći sramotno suđenje (72-79).

Prvi protivnik će biti reprezentacija Holandije, ekipa čiji kvalitet najbolje opisuje podatak da su u poslednjih 14 utakmica doživeli isto toliko poraza.

Sve osim laganog trijumfa naših momaka bi bilo iznenađenje.

Naša procena je da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +155,5 (kvota 1,55)

Pogledajte više