Jokić i ekipa osvajaju Bosfor!

M.M.

28. 08. 2022. u 08:35

KOŠARKAŠI Srbije sastaće se sa ekipom turske u Istanbulu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

FOTO: FIBA.Basketball

Videli smo pravi spektakl pre tri dana, naši reprezentativci su u prepunoj "Štark areni" savladali Grčku.

Dvadeset hiljada ljudi sa tribina je bodrilo naše heroje, među njima je bio i Novak Đoković koji je uvek tu da pruži podršku ma koji god sport bio u pitanju.

Svi su sa nestrpljenjem iščekivali okršaj aktuelnog MVP-a Nikole Jokića i bivšeg najkorisnijeg igrača najjače lige na svetu Janisa Adetokiumba.

Srbija je izašla u sastavu - Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Naši su odigrali sjajno prvo poluvreme i na pauzu su otišli sa zalihom od 9 poena, međutim, Grci se nisu dali slomiti, na krilima sjajnog Janisa su držali priključak, da bi na kraju meč ušao u produžetak. Nakon dodatnih pet minuta Jokić i ekipa su prikazali pribranost i ipak zasluženo slavili rezutatom 100-94.

FOTO: FIBA.Basketball

Najefijasniji u našem sastavu bio je upravo član Denver Nagetsa sa 29 poena, 8 skokova i 6 asistencija, dok je sa druge strane prva zvezda Milvoki Baksa ubacila 40 pogodaka.

Treba naglasiti da je sjajnu partiju pružio i Ognjen Jaramaz koji je preuzeo ulogu Vasilija Micića koji je doživeo povredu.

Danas će protivnik našoj reprezentaciji biti ekipa Turske koja je u prošlom kolu na gostovanju u Letoniji doživela pravi debakl, Šejn Larkin, Čedi Osman i kompanija su poraženi rezultatom 111-85.

Kristas Porzingis i Davis Bertans su prosto bili nezaustavljivi.

Nada postoji, više nema prava na kiks, Turcima je takođe ovaj duel od krucijalnog značaja ali nadamo se da će naša četa pokoriti Istanbul.

Naša ostaje da uživamo u igri naših momaka i da navijamo svim srcem.

NAŠ TIP: +165.5 (kvota 1,6)

PATRIOTSKI TIP ZA HRABRIJE: Pobednik u svim četvrtinama 2 (kvota 7,75)

Pogledajte više