SRBIJA NEMA PRAVO NA KIKS! Okršaj titana - Jokić protiv Janisa!

V.D.

25. 08. 2022. u 09:30

VEČERAS od 20 časova u "Štark areni" očekuje nas prvi meč završne faze kvalifikacija za Mundobasket između Srbije i Grčke.

Foto: Profimedia

Nakon jako loše odigrane prethodne faze izabranici Svetislava Pešića su u drugi krug preneli samo trijumf protiv Letonije iz Beograda i takmičenje nastavljaju sa pretposlednje pozicije, sa svega pet bodova. Jasno je i da svih šest pobeda ne garantuje srpskom timu plasman na Mundobasket, a rivali će biti više nego teški i nezgodni.

Grčka i Letonija su u glavnu rundu doigravanja za Svetsko prvenstvo prenele po sedam bodova, Turska i Belgija po šest, a društvo Pešićevim izabranicima na dnu tabele grupe I pravi Velika Britanija.

Belgija ima ogromu prednost u međusobnom skoru jer je dva puta savladala Srbiju.

Srbija je uvek bila zemlja košarke, a u prilog tome govori i činjenica da su sve karte za večerašnji meč rasprodate i naši momci će imati ogromnu podršku navijača.

U protokolu za večerašnji meč biće:

Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić (kapiten), Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Nikola Jokić, Marko Jagodić-Kuridža, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz i Nikola Milutinov.

Posebno naše navijače raduje to što će bek Fenerbahčea Marko Gudurić biti u sastavu jer je pripremne utakmice bio prinuđen da propusti zbog povrede.

U sastavu se zbog povreda nisu našli kapiten Nemanja Bjelica, Nemanja Nedović, Boriša Simanić i Filip Petrušev.

Najveća zvezda grčkom tima svakako će biti nekadašnji dvostruki MVP i šampion NBA – Janis Adetokumbo. Pored asa Milvoki Baksa selektor Dimitris Itudis moći će da računa i na iskusne evroligaške igrače poput Kostasa Papanikolaua, Kostasa Slukasa i Nika Kalatesa.

Srbija je u pripremnom periodu beležila solidne rezultate – u Beogradu je u zatvorenom meču pobedila Crnu Goru, potom je u Ljubljani posle produžetka izgubila od Slovenije, a onda je na dva meča u Hamburgu zabeležila dve pobede.

Posle velikog preokreta pobeđen je stari dužnik Italija, a zatim u finalu i Nemačka sa 27 poena razlike.

Grci se takođe mogu pohvaliti dobrom formom s obzirom na to da su na pet pripremnih mečeva zabeležili četiri pobede.

Na poslednja tri međusobna susreta sa Grčkom reprezentacijom "orlovi" su izlazili kao pobednici, a verujemo da će uz ogromnu podršku sa tribina to biti slučaj i večeras.

Svakako, očekuje nas pravi spektakl i sudar dva dvostruka MVP-ja najjače košarkaške lige na svetu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Pogledajte više