Srbin ponovo gradi samopouzdanje!

M.M.

14. 07. 2022. u 09:56

LASLO Đere i Mark-Andrea Hisler sastaće se u 1/8 finala Baštada.

FOTO: AP

Srbin trenutno zauzima 53. poziciju na ATP listi. Najviši plasman je imao u junu 2019. godine kada je stigao do 27. mesta. Iste godine je i osvojio svoj prvi turnir u karijeri, bilo je to u Rio de Žaneiru.

Te nedelje u Brazilu Laci je pobedio nekoliko sjajnih šljakaša, Kaspera Ruda i Dominika Tima, dok je u finalu bio bolji od Feliksa Ože-Alijasima.

Odmah naredne godine je stigao i drugi trofej. Rođeni Senćanin je trijumfovao na Sardiniji porazivši u polufinalu i finalu dva domaća igrača - Lorenca Musetija i Marka Čekinata.

Ovaj dvadesetsedmogodišnjak je i prošle sezone imao priliku da treću godinu uzastopno osvoji trofej, međutim, nije se dalo. U finalu Kaljarija je posle velike borbe zaustavljen od Italijana Lorenca Sonega rezultatom 2-6, 7-6 i 6-4.

FOTO: EPA

A onda je došla i malo čudna 2022. Laslo je solidno odigrao u Adelejdu, da bi zatim u Melburnu ispao već u prvom kolu.

Naš teniser se nakon prvog grend slema odmah preselio na šljaku. U Buenos Ajresu i Riju je doživeo ispadanje u prvoj rundi.

Najbolji rezultat u ovoj sezoni je imao u Marakešu kada je stigao do polufinala.

Jedan od najtežih poraza u svojoj karijeri doživeo je ove godine na Vimbldonu od Alehandra Tabila. Četvrti reket Srbije je izgubio nakon pet setova i velike nepravde.

Ali nadamo se da su došli bolji dani, dobro je počelo u Baštadu i ukoliko bude prikazao tenis kakav ume, nije isključeno da ga ponovo vidimo u završnici.

Današnji protivnik je Švajcarac koji je trenutno 108. igrač sveta, ali ima iskustva igranja na ovoj podlozi.

Naša procena je da ćemo našeg tenisera videti i u sledećem kolu.

NAŠ TIP: Hisler - Đere 2 (kvota 1,53)

Pogledajte više