SRBIJA POD VELIKIM PRITISKOM: Belgija mora pasti u "Čairu"

Novosti online 03. 07. 2022. u 11:12

"ORLOVI" su doveli sebe u nelagodnu poziciju pred duele sa Grčkom, Turskom i Velikom Birtanijom.

FOTO: FIBA.Basketball

Poslednju utakmicu utakmicu u prvoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naredne godine, koje će se održati u Japanu, Filipinima i Indoneziji, reprezentativci Srbije odigraće protiv Belgije u niškom "Čairu", (nedelja 21 čas).


Letonija je u četvrtak u Rigi, u drugom poluvremenu, savladala naš nacionalni tim „rafalnom paljbom“ za tri poena i kontrolom skoka, što im je donelo prvo mesto u grupi pred nastavak kvalifikacija u avgustu. Letonija u drugu fazu ulazi sa skorom 3-1 i boljim međusobnim odnosom u dvomeču sa Srbijom, koja sada mora da vrati dugove iz novembra i pobedi u Nišu kako bi sa istim odnosnom započela avgustovski ciklus.


Srbija je dovela sebe u nelagodnu poziciju pred duele sa Grčkom, Turskom i Velikom Birtanijom, pa se pobeda u Nišu ne sme dovoditi u pitanje. Uz pobede nad Turskom, koja će sasvim sigurno biti direktan konkurent, kao i Velikom Birtanijom, selekciji Svetislava Pešića bi i jedan trijumf nad Grcima doneo plasman na Mundobasket, ali... 


Kalkulacije će morati da sačekaju do avgusta, kada će pred početak Evrobasketa Srbija za prve protivnike imati, najverovatnije, Veliku Birtaniju i Grčku. Nadamo se, u najboljem mogućem sastavu.


Aktuelne nedaće i probleme treba rešiti preko noći, u ovoj situaciji, kako bi se u avgustu reprezentcija predvođena Jokićem, Micićem,Teodosićem, Gudurićem... suočila sa protivnicima u nešto boljoj poziciji. I trijumfima u dobrom raspoloženju otišla na Evrobasket.

NAŠ TIP: H1 (11,5) (kvota 1,87)

Pogledajte više