CEO LONDON GLEDA U SRBE: Nole i Miša na Centralnom terenu!

M.M.

01. 07. 2022. u 07:40 >> 07:42

Gledaćemo srpski derbi u Londonu, Novak Đoković i Miomir Kecmanović odigraće meč trećeg kola najprestižnijeg turnira na svetu.

FOTO: M. Vukadinović

Prava je šteta što ćemo gledati ovaj duel u ovoj fazi, da je bilo malo sreće na žrebu, lako je moglo da se desi da ih gledamo u drugoj nedelji turnira, ili možda čak i u samoj završnici.

Miša igra sjajno, mnogo je napredovao u ovoj sezoni i samo je pitanje vremena kada ćemo ga gledati u završnici nekog većeg takmičenja.

Trenutno zauzima 30. mesto na ATP rang-listi i to mu je najbolji plasman u karijeri, još malo mu fali da sazri i definitivno ćemo ga videti u TOP 20, a možda nekada i na završnom turniru gde igra najboljih osam igrača na planeti, zašto da ne.

Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Miomiru je malo potrebno da napravi još veći skok, kada je igrao dobar tenis nije imao sreće na žrebanju, na Otvorenom prvenstvu Srbije je u četvrfinalu naleteo upravo na Novaka, dok je u Madridu u drugom kolu na Rafaela Nadala. 

Nekada je jednostavno potrebno da se poklopi dosta kockica kako bi se "očistio put" do većeg uspeha.

A šta reći za Noleta, ovo je jedna sezona u kojoj se previše pshički istrošio i to je uticalo na rezultate.

FOTO: AP

Pre svega cela situacija u Australiji a zatim i konstantno potenciranje toga da li će mu biti dozvoljeno učešće na ostalim turnirima.

Velika je šteta za Rolan Garos, pre svega jer je Novak mogao i da se nije izdešavalo sve ovo, sigurni smo da bi u Pariz došao daleko spremniji fizički, a pre svega mentalno.

Do sada su se dva puta sastali u karijeri, a dvadesetostruki grend slem šampion je trijumfovao u oba navrata.

Nama ostaje da uživamo u kvalitetnom tenisu, a naša prognoza je da ćemo videti veliki broj setova.

NAŠ TIP: Kecmanović osvaja bar jedan set (kvota 3)

Pogledajte više