ARSENAL I ATLETIKO NAPADAJU OSAM NAJBOLJIH IZ MINUSA: Danas i sutra revanši osmine finala LŠ

S. R.

12. 03. 2024. u 14:00

Četvrtfinale Lige šampiona kompletiraće se u utorak i sredu . Preostale četiri utakmice su otvorene i niko nije otpisan iz bitke za osam najboljih.

FOTO: Tanjug/AP

U prvoj večeri, u utorak (21.00), najzanimljivije će biti na „Možuiku“ gde će Barselona biti favorti protiv Napolija, nakon remija u prvom dvoboju (1:1). U dosadašnja dva susreta, Katalonci protiv tima sa juga Italije u evrokupovima imaju remi i pobedu.

Međutim, tada je deo njihovog tima bio Leo Mesi, dok se sada njihov trener Ćavi muči da otključa napadački potencijal ekipe. Gosti sa druge strane imaju trećeg stratega u sezoni, odavno više nisu ni nalik timu koji je stigao dominantno do krune u Seriji A.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni na „Emiratima“. Porto je u prvoj utakmici (1:0) naterao Arsenal da puca ćorcima i „topdžije“ su neočekivano odigrale slabu utakmicu. Ipak, četa Mikela Artete uz sebe ima tradiciju.

Za prolaz će im biti potrebno da dobiju sa dva gola razlike i zamišljaju scenario kao iz 2006, kada su „zmajeve“ porazili 2:0, a najvijačima su u sećanju i ubedvljiviji trijumfi od 4:0 2008. i 5:0, dve sezone kasnije.

U sredu će najveća pažnja bizi usmerena u prestonicu Španije. Atletiko je doživeo minimalan poraz u prvom meču od Intera, iako je trebalo da prođe i lošije.

Obe ekipe se nisu mnogo zaletale, iako su ove sezone efikasnije nego ikada pre. Brzi gol u bilo kojoj mreži mogao bi da otvori meč i pruži možda i pravu goleadu.

Efikasnost se svakako očekuje od Borusije Dormund i PSV Ajndhovena. Sa napadačkom filozofijom, Holanđani imaju čemu da se nadaju, jer se nalaze u boljoj formi.

U prvom susretu nije bilo pobednika (1:1), a s obzirom na ulog i značaj megdana za oba tima, može lako da se desi i da treneri „povuku ručnu“ i krenu u šahovsko nadigravanje.

Kvote za osvajača Lige šampiona

1. Mančester siti 2,85

2. Real Madrid 5,65

3.Bajern Minhen 7,15

4. Arsenal 7,30 

5. Inter 10,20

Pogledajte više